Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Preparare lapte praf – Top greseli de evitat0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimentatie, apa, bebelusi, biberon, cum se prepara laptele praf, greseli, lapte praf, sfaturi, sterilizare

Ar trebui sa folosesc apa de la chiuveta sau apa sterilizata? Toate marcile de lapte praf sunt la fel de bune? In cat timp trebuie consumat laptele praf pe care il prepar? Ar trebui sa sterilizez biberonul de fiecare data? Mamicile isi pun tot felul de intrebari cand vine momentul ca bebe sa treaca la lapte praf.

Vezi care sunt cele mai frecvente greseli pe care sa le eviti de acum inainte.

Preparare lapte praf bebe

Preparare lapte praf bebe

Folosesti apa calda de la robinet

S-ar putea ca bebelusul tau sa agreeze mai degraba laptele praf cald decat rece, dar nu trebuie sa folosesti vreodata apa calda de la chiuveta cand il prepari! Specialistii recomanda ca pentru baut, gatit si, in special, prepararea laptelui praf sa folosesti doar apa rece de la robinet, pentru ca apa calda poate contine un nivel ridicat de plumb. De fapt, si apa rece de la chiuveta ar trebui lasata sa curga vreme de 30 de secunde inainte de a fi utilizata, pentru a reduce expunerea la plumb.

De asemenea, ar trebui sa iei in calcul folosirea apei reci care a fost fiarta anterior pentru a face lapte praf, mai ales in primele luni de viata ale micutului tau. Este indicat sa consulti si un medic inainte de a face lapte praf, el putand sa-ti ofere sfaturi pretioase in acest sens.

Nu sterilizezi biberonul

Inainte de a folosi sticluta pentru prima oara, e important sa o sterilizezi, pentru a inlatura eventualele bacterii. Pentru asta, o poti fierbe in apa vreme de 5 minute. Dupa prima folosire, e suficient numai sa speli biberonul cu sapun in apa fierbinte.

Pastrezi laptele prea mult timp

Laptele praf care sta la temperatura camerei trebuie aruncat dupa o ora. Daca se afla in frigider, cutia de lapte praf pre-amestecat care este deja deschisa trebuie aruncata dupa maximum 48 de ore. Laptele praf amestecat de tine trebuie aruncat dupa cel mult 24 de ore.

Refolosesti laptele care nu s-a consumat

Daca micutul tau nu bea tot continutul sticlei in decurs de o ora, arunca restul de lapte praf! Nu il pune la frigider, cu intentia de a i-l da bebelusului mai tarziu, deoarece micutul ar putea lua bacterii in acest fel.

Nu diluezi corect laptele

In cazul in care adaugi prea putina apa, bebelusul tau va deveni repede deshidratat, iar daca nu pui destul lapte praf, micutul nu va primi toti nutrientii de care are nevoie. Citeste cu atentie instructiunile si adauga cantitatea exacta de apa si lapte praf care este recomandata, apoi amesteca bine.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Preparare lapte praf – Top greseli de evitat

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!