Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Scapa-ti copilul de nasul infundat0 Comments

Publicat in:
Etichete:cauze, complicatii, doctori, mamici, medici, nas infundat, nasul infundat la copii, nasul infundat la copil, recomandari, riscuri, sfaturi, simptome, tratament

Nasul infundat la copii reprezinta o problema extrem de des intalnita, mai ales cand cei mici intra in contact cu colectivitatea. Cum au procedat mamicile in aceasta situatii si ce solutii recomanda medicii pentru desfundarea nasului vom afla in continuare.

Nasul infundat la copii

Nasul infundat la copii

1. V-ati confruntat cu nasul infundat la copii? Cat de des?

Mariana (fetita, 3 ani): „Bineinteles, am trecut impreuna si prin aceasta perioada. Pana la varsta de 2 ani, cam o data pe luna, dupa aceasta varsta foarte rar.”

Ina: „Ne-am confruntat foarte des cu aceasta problema, de cand l-am dat pe Alexandru la cresa.”
Denisa Popescu (fetita, 2 ani): „Din momentul in care a intrat in colectivitate, la 11 luni, nasul este infundat cel putin de doua ori pe luna.”

Emilia Iacob (baiat, 2 ani): „Baietelul meu din fericire pentru el si pentru mine, nu a avut astfel de probleme decat foarte rar.”

Cristina Tudor (fetita, 1 an si 6 luni): „Da, m-am confruntat de 3-4 ori.”

Claudia Vasilache (baietel, 2 ani si 7 luni): „Da, am avut probleme de acest gen insa doar de doua ori pana acum, o data pe la varsta de un an si jumatate si a doua oara pe la doi ani si jumatate. Cam cand s-au schimbat anotimpurile si am trecut de la vara la toamna.” Mai multe despre experientele de viata ale acestei mamici puteti citi aici.

Cauzele nasului infundat

Cauzele aparitiei nasului infundat la copii, conform doamnei doctor Maria Calota, Medic Specialist Pediatrie, Centrul Medical Sphera sunt: „Copiii, ca si adultii, respira de preferinta pe nas atat timp cat acesta nu este obturat. In unele cazuri, obstructia nazala este prezenta de la nastere si rezulta din malformatii structurale (cel mai frecvent – atrezie choanala), acestea putand reprezenta situatii potential severe atat timp cat permeabilitatea cailor respiratorii nu este restabilita.

Vorbind insa despre situatia mult mai comuna a obstructiei nazale la copilul anterior sanatos, remarcam frecventa crescuta a acestei probleme in primul an de viata cand congestia nazala (adica inflamatia acuta a cailor respiratorii) cu „infundarea” nasului este frecvent asociata cu episoadele de infectii virale sau (mai rar) bacteriene ale cailor respiratorii. Si aspirarea de corpi straini (bucati de mancare, margele, nasturi, bucati de hartie si diverse jucarii mici) poate fi perceputa ca infundare a nasului. O alta cauza destul de intalnita de obstructie nazala este constituita de aparitia vegetatiilor adenoide hipertrofice (cunoscute si sub denumirea de „polipi”). Toate aceste situatii determina un impact mult mai mare la varste mici cand, pe de o parte, caile aeriene au un diametru redus, si, pe de alta parte, copiii nu isi pot curata in mod eficient nasul.”




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Scapa-ti copilul de nasul infundat

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!