Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Vaccinurile la copii – varsta: 2-7 ani0 Comments

Publicat in:
Etichete:boli, copii, copil, vaccinare, vaccinarea copilului, vaccinuri, vaccinurile la copii

Vaccinurile sunt foarte importante pentru copilul tau. Ele il apara impotriva unor bacterii si virusuri din mediul inconjurator care pot genera boli infectioase mai mult sau mai putin grave. Desi vaccinarea copilului este neplacuta si multe mamici experimenteaza sentimente diferite fata de procesul in sine, trebuie sa trecem peste teama de ac, peste plansul copilului si peste alte idei preconcepute si sa respectam cu strictete planul imunizarii copilului.

Vaccinurile la copii

Vaccinurile la copii

Vaccinurile sunt preparate biologice realizate din microorganisme inactivate (total sau partial) sau prin inginerie genetica cu rolul de a stimula imunitatea organismului. Modul de administrare este injectabil (intramuscular sau subcutanat), oral, intranazal (instilatii, pulverizari).

Vaccinuri obligatorii

In Romania exista sapte vaccinuri obligatorii, care asigura protectia copilului impotriva a 10 boli:

  • hepatita B,
  • difterie,
  • tuse convulsiva,
  • tetanos,
  • poliomielita,
  • tuberculoza,
  • rujeola, rubeola si oreion.

In afara acestor vaccinuri obligatorii, care se fac gratuit fiecarui copil conform schemei Ministerului Sanatatii, exista si o serie de vaccinuri optionale care previn boli infectioase ca:

  • gripa,
  • meningita meningococica,
  • pneumonia si
  • infectiile date de Haemophilus influenze tip B.

Intre doi si sapte ani copilul primeste patru vaccinuri: vaccinul DTP (diftero-tetano-pertussis) de la varsta de 4 ani si pana la varsta de 6 ani, iar DTPa-IPV (diftero tetano pertusis acelular si anti polio) la varsta de 6 ani, incepand cu anul 2015 si RRO (rubeola, oreion, rujeola) la varsta de 7 ani (sau in clasa intai). La 6 si 8 ani se face vaccinul VPI, insa doar anul acesta (2014) mai este valabil (incepand cu 2015, doza de VPI va fi inclusa in vaccinul de 6 ani DTPa-VPI).

Vaccinul DTP

Vaccinarea DTP este un tip de imunizare simultana antidifterica, antitetanica si antipertussis care se efectueaza la 2, 4, 6, 12 si 30-35 luni, conform calendarului de vaccinari.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Vaccinurile la copii – varsta: 2-7 ani

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!