Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cati copii dezvolta tuberculoza in fiecare an?0 Comments

Publicat in:
Etichete:anual, copii, experti, oms, studiu, turberculoza

Potrivit unor date recente ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cel putin 650.000 de copii dezvolta tuberculoza in fiecare an in cele mai afectate 22 de tari de aceasta boala. Aceasta cifra este cu 25% mai mare decat estimarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), releva un studiu citat de BBC.

Tuberculoza la copii

Tuberculoza la copii

Aproximativ 53 de milioane de copii traiesc cu o forma latenta de infectie.

Aceasta este susceptibila a evolua in orice moment in tuberculoza activa, adauga autorii studiului, publicat miercuri in revista medicala britanica The Lancet.

De exemplu, in raportul sau pe 2013, OMS a estimat la 530.000 numarul cazurilor de tuberculoza in randul copiilor de sub 15 ani in 2012.

Aceasta estimare depinde de cazurile semnalate de pediatri, o metoda criticata de numerosi specialisti, in special din cauza ca fiabilitatea sa variaza considerabil de la o tara la alta.

Pentru a-si stabili propria estimare, dr. Peter Dodd, de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, si colegii sai au folosit un model matematic.

Savantii au integrat diverse elemente precum frecventa bolii printre adulti, riscul de expunere la contagiune in cadrul familiei, eficienta vaccinarii sau impactul infectiei cu HIV, virusul SIDA.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cati copii dezvolta tuberculoza in fiecare an?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!