Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Vaccinurile la copii – varsta: 2-7 ani0 Comments

Publicat in:
Etichete:boli, copii, copil, vaccinare, vaccinarea copilului, vaccinuri, vaccinurile la copii

Difteria

Difteria este o afectiune bacteriana ale carei simptome sunt legate de producerea unei toxine de catre Corynebacterium diphtheriae, numit si bacilul Klebs Loeffler. In forma respiratorie, in functie de localizarea infectiei, difteria afecteaza amigdalele, faringele, laringele si nasul; la tropice, forma cutanata cauzeaza ulceratii ale pielii. Difteria afecteaza toate grupele de varsta, dar in special copiii sub 15 ani nevaccinati. Boala apare mai ales in timpul iernii si in zonele temperate. Factori predispozanti pentru aparitia bolii sunt: spitalizarea prelungita, imunodepresia si terapia antimicrobiana anterioara.

Vaccinurile la copii

Vaccinurile la copii

Tetanosul

T – Tetanosul este o intoxicatie acuta a sistemului nervos central produsa de toxina bacilului sporulat gram-pozitiv anaerob Clostridium tetani. Tetanosul este o boala infecto-contagioasa tratata in cadrul serviciilor de boli infectioase, rolul chirurgului fiind acela de a preveni producerea infectiei (in cazul plagilor cu risc tetanigen), iar odata infectia aparuta, de a trata poarta de intrare. Mortalitatea in cazul acestei boli este de 40% pe plan mondial, afectand cu precadere tinerii si varstnicii. Evolutia este cu atat mai grava cu cat plagile contaminate sunt situate la cap, fata sau gat. In cazul supravietuirii, vindecarea este completa.

Pertussis

P – Pertussis, vine de la Bordetella pertussis, bacteria care provoaca tusea convulsiva. Tusea convulsiva este o infectie acuta a cailor respiratorii, foarte contagioasa, care se caracterizeaza prin accese paroxistice de tuse spastica. Afectiunea este denumita popular „tuse magareasca” datorita inspirului suierator de la sfarsitul accesului de tuse in stadiul paroxistic al bolii, zgomot care a fost asemanat cu zgomotele emise de magar. Afectiunea este foarte periculoasa pentru copii sub un an, la care rata mortalitatii in cazul tusei convulsive este foarte mare datorita complicatiilor respiratorii. De aceea vaccinarea antipertussis se recomanda a se administra la varsta de 2 luni, cu rapel la 4-6-12 si 6 ani.

Vaccinul DT

Vaccinarea DT (împotriva difteriei si tetanosului) se efectueaza cu vaccin bivalent ce contine anatoxina difterica purificata si anatoxina tetanica purificata. Vaccinul DT se administreaza fie ca doza de rapel la copilul mare, dupa primovaccinarea DTP din primii ani de viata, fie ca primovaccinare la copiii mari si adultii nevaccinati sau cu antecedente incerte de vaccinare. La copilul mare corect imunizat anterior, se administreaza o doza de DT în clasa I (la vârsta de 6-7 ani). La copiii mari nevaccinati sau cu antecedente incerte de vaccinare, se efectueaza primovaccinarea DT cu acelasi numar de doze si aceleasi intervale de administrare ca la vaccinarea DTP.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Vaccinurile la copii – varsta: 2-7 ani

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!