Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce barbatii casatoriti au oasele mai puternice0 Comments

Publicat in:
Etichete:barbati, casatoriti, oase, puternici, studiu

Rezultatele unor cercetari arata ca relatiile stabile au un efect benefic asupra sanatatii. Expertii spun ca relatiile stabile determina un risc redus de boli de inima si o rata mai buna de supravietuire in cazul cancerului.

Potrivit studiului, publicat in jurnalul „Osteoporosis International”, s-a ajuns la concluzia ca barbatii care au casatorii stabile au oase mai puternice decat confratii lor nestatornici.

Barbati casatoriti - oase puternice

Barbati casatoriti - oase puternice

Conform specialistilor, daca tinem cont de varsta la care s-au angrenat in misiunea de cap al familiei. Un factor, care conform cercetarilor, conteaza destul de mult.

Barbatii casatoriti inainte de varsta de 25 de ani au oasele mai slabe decat cei care au indraznit acest pas mai tarziu. Motivul ar fi inducerea stresului intretinerii unei familii la o varsta destul de timpurie, dupa cum sustine dr. Arun Karlamangla, profesor in medicina si coautor al studiului.

Cu cat casatoria are loc mai devreme, cu atat rezistenta osoasa a coloanei vertebrale scade. In paralel, s-a constatat ca si femeile cu parteneri care le sustin emotional si le apreciaza au o rezistenta osoasa mai puternica decat cele cu mariaje nefavorabile.

Cercetarea aduce pentru prima oara in atentie legatura intre viata maritala, calitatea acesteia si sanatatea oaselor.

O sanatate buna depinde si de de viata sociala a persoanei

Autorul principal al cercetarilor, dr. Carolyn Crandall, profesor in medicina la UCLA, a declarat ca „se cunoaste foarte putin despre influenta factorilor sociali, altii decat cei socio-economici, asupra oaselor. O sanatate buna depinde nu numai de un comportament normal, cum ar fi mentinerea greutatii prin diete, renuntarea la tutun, dar si de aspecte sociale ale vietii, cum sunt istoriile maritale sau calitatea relatiilor.”

Expertii au mai observat ca o relatie de cuplu nu presupune aceleasi recompense de sanatate pentru barbati si femei.

Studiul „Midlife in the United States” a inclus participanti cu varste cuprinse intre 25 si 75 de ani, intre anii 1995 si 1996. Subiectii au fost reintervievati in 2004-2005.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce barbatii casatoriti au oasele mai puternice

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!