Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tulburari date de nerespectarea orelor de masa0 Comments

Publicat in:
Etichete:ceas biologic, experti, masa, mesele zilnice, oameni, ore de masa, tulburari, zilnic

Societatea actuala ii impinge pe oameni la o viata intr-un ritm trepidant, in care aproape fiecare minut conteaza. Deseori se intampla ca multi dintre noi sa sarim peste orele meselor principale ale zilei, ca urmare a unor probleme care trebuie solutionate urgent.

Nerespectarea orelor de masa

Nerespectarea orelor de masa

Expertii ne avertizeaza ca programul prelungit si nerespectarea meselor principale sunt in contradictie cu ceasul biologic al fiecarei persoane si poate duce la afectiuni printre care se afla obezitatea si diabetul, potrivit cercetatorilor germani.

Simptomele unor astfel de activitati sunt asemanatoare celor provocate de calatoriile foarte lungi sau provocate de fusul orar diferit de la o tara la alta:

  • oboseala,
  • surmenaj,
  • tulburari de somn,
  • insomnii,
  • iritabilitate,
  • dureri de cap,
  • depresie sau
  • probleme digestive.

Joburile foarte solicitante, care nu respecta orele de masa si de odihna, sunt cele mai daunatoare pentru angajati. In urma unui program prelungit la serviciu si a nerespactarii celor trei mese zilnice, ritmul organismului este dat peste cap, iar activitatea hormonala si metabolismul sunt perturbate. Aceste afectiuni poarte numele de „jet lag”.

Ceasul biologic, dat peste cap!

Conform specialistilor, rezultatul jet lag-ului duce la privarea constanta de somn, consumul ridicat de cafea, alcool, chiar si tigarete, potrivit medicului Till Roenneberg.

De asemenea, tulburarile metabolice frecvente din prezent de tipul obezitatii si diabetului zaharat, sunt rezultatele unei astfel de activitati. „Societatea moderna respecta tot mai putin cerintele ceasului biologic. Astfel, de multe ori, ceea ce ne cere seful, la serviciu, intra in contradictie cu ceea ce ne dicteaza ceasul biologic”, explica doctorul Roenneberg.

Expertul mai spune ca si trezirea la comanda, cu ajutorul ceasului desteptator este nociva pentru corpul uman, deoarce nu il lasa sa faca acest demers intr-un ritm propriu.

In cazul ca nu putem sa ne trezim singuri si avem nevoie de un ceas, este din cauza ca „nu am dormit destul pentru a ne odihni si ca suntem predispusi la oboseala cronica”, este de parere dr. Roenneberg.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Tulburari date de nerespectarea orelor de masa

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!