Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de util este acidul folic pentru femei?0 Comments

Publicat in:


Medicii sustin ca femeile care iau suplimente cu acid folic in timpul sarcinii au un risc mai mic de a avea un copil cu autism. Aceasta este concluzia unei cercetari realizate in Norvegia. Acidul folic sau vitamina B9 are un rol de protectie asupra sarcinii, ferindu-l pe fat de defectele de tub neural.

Acidul folic

Acidul folic

Un nou studiu publicat in „Journal of the American Medical Association” arata faptul ca acidul folic poate proteja fatul si de tulburarile din spectrul autist.

Mai mult de 85.000 de copii care au varste intre 3 si 10 ani au fost inclusi in studiul derulat timp de 10 ani de savantii de la „Autism Birth Cohort” din Norvegia.

Surse naturale de acid folic

Circa 270 de copii au fost diagnosticati cu tulburari din spectrul autist: 114 cu tulburare autista, 56 cu sindromul Asperger si 100 cu autism atipic (PDD-NOS).

Potrivit medicilor norvegieni, femeile care au luat acid folic la inceputul sarcinii au avut un risc cu 40% mai mic de a avea un copil cu autism fata de mamele care nu au luat acest supliment.

Expertii sustin ca necesarul de acid folic in sarcina este de 400 mcg. Printre sursele naturale de acid folic se afla salata, spanacul, lintea, mazarea, fasolea, ficatul si ouale.

Mediciii va recomanda, daca sunteti femeie, sa luati acid folic cu patru circa saptamani inainte de conceptie si in primele opt saptamani de sarcina.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de util este acidul folic pentru femei?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!