Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de grav dauneaza alcoolul in timpul sarcinii0 Comments

Publicat in:


Reprezentantele sexului frumos care obsinuiesc sa consume alcool mai ales in primele stadii ale sarcinii pot sa aiba parte de dificultati serioase referitoare la cresterea placentei. Expertii din Marea Britanie atrag atentia asupra faptului ca femeia insarcinata ar trebui sa evite pe cat posibil alcoolul, din cauza ca placenta poate suferi leziuni in cazul in care femeia bea alcool.

Cercetarile efectuate asupra functionarii placentei, realizate la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, au aratata faptul ca consumul de circa trei pahare de bautura pe zi diminueaza mult dezvoltarea celulara a placentei, anunta portalul „EurekAlert”, citat de BBC.

Consumul de alcool in sarcina

Consumul de alcool in sarcina

Studiile s-au axat pe efectele alcoolului si pe cele acetaldehide, toxina care se regaseste in alcool, asupra placentei din primele saptamani ale sarcinii.

Savantii britanici au observat ca in primul stadiu al sarcinii, vorbim despre un interval esential pentru dezvoltarea normala a placentei. Expertii atrag atentia ca dezvoltarea celulara a placentei a fost diminuata de consumul de alcool, insa celulele care asigura conexiunea dintre placenta si mama au fost neafectate.

Potrivit oamenilor de stiinta implicati in aceasta cercetare, daca alcoolul este consumat in concentratii foarte mici nu are efecte nocive asupra placentei. Alcoolul reduce si transportul unui amino-acid important, taurina, de la mama la fat, prin intermediul placentei. Potrivit specialistilor, taurina este foarte importanta pentru dezvoltarea fatului.

Cu toate acestea, s-a constatat ca acetaldehida nu a avut niciun efect asupra furnizarii de taurina, iar expertii au anuntat ca acest aspect sugereaza ca responsabilul principal este alcoolul, si nu compusul lui toxic.

Testele arata ca alcoolul afecteaza grav placenta!

Sylvia Lui, cercetator la Centrul de Cercetari a Mamei si Copilului din cadrul Universitatii din Manchester a declarat ca alcoolul si acetaldehida sunt toxice in cazul in care sunt consumate in exces.

„Aceste rezultate demonstreaza clar ca nivelele pe care noi le denumim excesive sunt foarte usor de atins, avand efecte grave asupra placentei“, mai spune specialista.

Potrivit savantului, cresterea placentei este diminuata fata de alte placente care nu au fost expuse consumului de alcool, sugerand ca, pe termen lung, „pot exista consecinte asupra suportului pe care il primeste fatul din parte placentei in restul perioadei de sarcina”.

Specialistii au tras concluzia ca reprezentantele sexului frumos care si-au propus sa ramana insarcinate n-ar trebui sa bea, deoarece leziunile cauzate de consumul de alcool pot avea loc devreme in cursul sarcinii, chiar inainte ca femeia sa afle ca este insarcinata.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de grav dauneaza alcoolul in timpul sarcinii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!