Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce apare tot mai des anorexia la copii?0 Comments

Publicat in:


Specialistii sustin ca anorexia incepe sa afecteze si copiii cu varste fragede. Astfel, unul dintre cazurile cele mai mediatizate a fost cel al unui minor care sufera de aceasta boala la varsta de numai trei ani.

Cazul nu este singular in randul copiilor, alte sute de minori din Marea Britanie fiind tratati in spital pentru anorexie si bulimie, informeaza BBC.

Anorexia la copii

Anorexia la copii

Medicii sunt de parere ca societatea exercita o mare presiune pe majoritatea oamenilor sa aiba un corp perfect, acesta fiind motivul pentru care ei au probleme de nutritie.

Incepand din anul 2009 si pana in acest moment, in Marea Britanie medicii au tratat peste 600 de copii cu varste sub 13 ani pentru probleme de alimentatie. Conform BBC, o mare parte dintre acestia sufereau de anorexie sau bulimie, iar circa 197 dintre ei aveau varsta cuprinsa intre cinci si noua ani.

Numarul copiilor care sufera de anorexie sau bulimie este mult mai mare

Specialistii atrag atentia ca datele statistice nu ii prezinta decat pe copiii anorexici sau bulimici care primesc ingrijire, insa numarul minorilor care sufera de aceste afectiuni este mai mare.

Potrivit expertilor, copii au nevoie de o perioada cuprinsa intre un an si jumatate si doi ani si jumatate sa realizeze ca au o problema de nutritie si sa mearga cu parintii la tratament pentru aceasta.

Medicul psihiatru Malcolm Bourne, de la East Lancashire Hospitals NHS Trust a declarat ca: „Lucram numai cu copii pana la 16 ani si majoritatea problemelor de nutritie apar in adolescenta, asa ca unii ajung sa fie tratati ca adulti. Aproximativ 5% dintre copii mor in cele din urma din pricina bolii”.

Cauzele aparitiei anorexiei la copii

Anorexia la copilul mic poate aparea din diferite cauze. Una ar fi reprezentata de infectii si maladii generale: toate infectiile virale benigne (gripa, rujeola, pojarul, rubeola, rinofaringitele, otitele), toate infectiile bacteriene (urinare, digestive, pulmonare); de asemenea, toate maladiile generale grave: hemopatiile (boli ale sangelui), maladiile de sistem (boli caracterizate printr-o agresare a organismului de catre propriul sau sistem imunitar).

O alta cauza a anorexiei poate fi intoleranta la diferite substante nutritive: gluten, proteine din lapte de vaca, zaharoza. Greselile de alimentatie pot declansa, la randul lor, aceasta tulburare grava.

De exemplu, prelungirea excesiva a unui regim exclusiv lactat sau lacto-fainos. Cauzele psihologice sunt cele mai frecvente. Un lucru este sigur: la originea pierderii poftei de mancare a micutului se afla o greseala – copilul a fost fortat sa manance.

Anorexia sugarului

Dupa varsta de patru – sase luni incep dificultatile; sugarul bea o cantitate din ce in ce mai mica de lapte. Mama se ingrijoreaza. Apoi copilul refuza tetina, intoarce capul cand simte biberonul sau lingurita. Daca mama insista, scuipa tot ce a reusit cu chiu cu vai sa-i bage in gurita. Apar greturi, vomismente si anorexia se instaleaza progresiv.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce apare tot mai des anorexia la copii?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!