Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Pneumonia – Simptome0 Comments

Publicat in:


Pneumonia reprezinta o boala infectioasa cauzata de niste germeni, la nivelul plamanului. Potrivit medicilor, trebuie sa acordati o mare atentie confuziei care ar putea sa se faca intre pneumonie si alte infectii ale cailor respiratorii superioare.

Expertii sustin ca aceste infectii acute de cai respiratorii superioare, cum ar fi traheobronsitele, sunt virale si nu sunt de etiologie bacteriana. Specialistii vorbesc despre faptul ca pe langa pneumoniile tipice exista si pneumonii atipice, care seamana cu infectiile acute de cai respiratorii superioare si nu aduc modificari speciale in corpul bolnavului.

Pneumonia - simptome

Pneumonia - simptome

Pneumoniile atipice nu se manifesta cu febra, frisoane si junghiuri toracice. Seamana cumva cu o viroza, iar radiologic nu se observa condensarea, iar bolnavul are parte de o stare generala proasta si expectoreaza cu puroi.

Pneumoniile atipice apar mai ales in randul tinerilor. Cu toate ca apar foarte rar exista si pneumonie cu Legionela, un microb de aer conditionat sau pneumonia legionarilor.

Pneumonia – Febra, tuse si o stare de slabiciune

O asemenea afectiune era mai des intalnita cand existau acele aparate de aer conditionat care se utilizau pentru a racori intreaga cladire, care aveau un sistem de ventilatie comun.

Simptomele pneumoniei cauzate de bacterii debuteza in mod brusc la cei care au varsta sub 65 de ani.

Boala apare dupa o infectie respiratorie superioara, cum ar fi gripa sau guturaiul si poate include tusea, adesea cu productie de mucus, care provine din plamani. Sputa poate avea culoare ruginie, sustin medicii.

De asemenea, aceasta afectiune mai include febra, care este mai putin frecventa la batrani, dar si anumite frisoane, dureri ale peretelui toracic, respiratie superficiala si senzatia de respiratie greoaie.

In plus, aceasta boala se mai manifesta prin accelerarea batailor inimii si printr-o stare accentuata de slabiciune, mai spun specialistii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Pneumonia – Simptome

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!