Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce fel de copii invata mai repede?0 Comments

Publicat in:


Daca intr-o familie copilul provine din doi parinti care vorbesc doua limbi straine diferite, atunci micutul poate sa aiba parte de mai multe sanse decat un copil obisnuit pentru o memorie mai buna.

O cercetare realizata la Universitatea din Singapore indica faptul ca micutii care sunt expusi la doua limbi materne dau dovada de abilitati de invatare mai bune si o memorie mai buna decat ceilalti copii.

Ce fel de copii invata mai repede

Ce fel de copii invata mai repede

Cercetarea a fost efectuata pe circa 114 copii cu varste de sase luni. Dintre acestia, circa 50% au avut parte in mediul in care traiau de doua limbi vorbite de parintii lor inca de la nastere.

In acest sens, oamenii de stiinta au prezentat copiilor doua imagini succesive reprezentand un urs colorat si lup colorat.

Micutii au fost impartiti in doua grupe, iar in cadrul primului, imaginea ursului a fost prezentata ca imagine familiara, in timp ce lupul constituia o noua imagine. La cel de-al doilea grup, lupul a devenit imaginea familiara, potrivit BBC.

Cum se explica diferentele de memorie si atentie la copii?

Savantii au aflat astfel ca micutii care se trageau din familiile bilingve s-au intors mai repede spre imagini familiare decat monolingvii. Acestia explica aspectul mentionat prin faptul ca bebelusii bilingvi recunosc imaginile familiare mai repede si sunt mai atenti ca ceilalti copii.

Mai multe studii anterioare au aratat faptul ca micutii care vizualizeaza repede imaginile demonstreaza o performanta imbunatatita in mai multe domenii cognitive si lingvistice, precum si in testele de inteligenta.

Potrivit savantilor, un copil expus la doua limbi nu numai ca le invata pe amandoua, dar stie sa faca si diferenta intre ele.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce fel de copii invata mai repede?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!