Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum vorbesti cu un micut obez0 Comments

Publicat in:


Multe probleme pot sa apara intr-o famile din cauza obezitatii. In cazul in care in familia voastra exista un copil obez trebuie sa tineti cont de faptul ca discutiile cu cel mic trebuie sa fie facute pe un ton care sa nu ii creeze acestuia probleme.

Specialistii Organziatiei Mondiale a Sanatatii sustin ca obezitatea infantila a luat amploare in multe state ale lumii. Savantii mai spun ca parintii trebuie aiba grija la cuvintele alese in discutiile cu ei despre problemele de greutate pe care le au.

Comunicarea cu un copil obez

Comunicarea cu un copil obez

O cercetare efectuata de Centrul pentru Politici Alimentare si Obezitate al Universitatii Yale, SUA, arata faptul ca parintii trebuie sa tina cont de sensibilitatea celor mici, in cazul in care acestia sunt obezi. Este de retinut ca anumite remarci sau cuvinte sunt chiar interzise in abordare.

„Eforturile pediatrilor sunt subminate de un limbaj care-i marginalizeaza pe copii”, a anuntat coordonatorul studiului, Rebecca Puhl, director de cercetare la Centrul pentru Politici Alimentare si Obezitate al Universitatii Yale.

Potrivit oamenilor de stiinta, au fost evaluate opiniile a circa 450 de parinti referitor la cuvintele folosite in discutiile pe care le au cu micutii despre probleme de greutate.

Si in Romania a crescut numarul copiilor obezi!

Nu sunt indicate cuvinte precum „obez”, „gras” si „durduliu”. Savantii mai spun ca au observat ca micutii reactioneaza bine la termeni cum ar fi „probleme de greutate” si „supraponderal”.

„Gras” sau „durduliu” sunt cuvinte care au avut un nivel de marginalizare de 60% la copiii carora le-au fost adresate expresiile, arata BBC News. Conform sursei citate, numai 14% dintr-o mie de parinti intervievati au recunoscut ca micutii lor sunt supraponderali sau obezi.

Cu toate ca nivelul obezitatii infantile in tara noastra nu este atat de ridicat precum SUA, cazurile de copii cu kilograme in plus au crescut mult, spun medicii. Expertii sunt de parere ca mediul familial din tara noastra nu este un exemplu bun pentru cei mici, care sunt lasati la discretia bunicilor si a parintilor.

Astfel, cei mici nu sunt invatati sa aiba mese regulate, iar pe copii care refuza sa manance parintii ii stimuleaza cu dulciuri in loc sa le ofere fructe, spun medicii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum vorbesti cu un micut obez

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!