Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Atentie la consumul de orez de catre copii0 Comments

Publicat in:


Autoritatile sanitare din Danemarca au anuntat recent ca orezul contine o mare concentratie de arsenic anorganic. Reprezentantii Ministerului Sanatatii din aceasta tara nordica au precizat, potrivit BBC, ca este recomandat ca parintii sa diminueze cantitatile pe care le dau copiilor din alimente precum cereale, biscuiti, prajituri sau bauturi care contin orez.

Consumul de orez la copii

Consumul de orez la copii

Expertii au aratat faptul ca cei care au obiceiul de a manca zilnic alimente care prezinta in compozitia lor arsenic anorganic prezinta riscul de a se imbolnavi de afectiuni cancerigene.

Este vorba despre cancer la plamani, piele si vezica, anunta BBC. Nu numai aceasta tara nordica si-a atentionat locuitorii referitor la aparitia unor pericole legate de consumul de orez.

Ce spun si expertii din SUA in aceasta privinta?

Aceste recomandari de alimentatie si nutritie au fost realizate imediat dupa ce un anunt al Food and Drugs Administration – Agentia din SUA pentru produse alimentare si medicamentoase, mentiona ca, recent, au fost efectuate mai multe analize care sa determine toxicitatea orezului si a produselor alimentare pe baza de orez, iar rezultatele nu au fost tocmai linistitoare.

Specialistul in farmacologie Jean-Yves Dionne, care lucreaza pentru autoritatile daneze, a anuntat totusi ca; “Desi au fost depistate niveluri semnificative de arsenic, o buna parte este deja metabolizata de orez, ceea ce inseamna ca a pierdut o mare doza de toxicitate”.

Specialistul a atras atentia asupra faptului ca bebelusii au o capacitate de a se detoxifia mai mica decat cea a adultilor, iar acest aspect ar putea sa justifice recomandarile in privinta alimentatiei autoritatilor sanitare daneze.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Atentie la consumul de orez de catre copii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!