Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce este mai sanatos laptele crud?Un comentariu

Publicat in:


Nutritionistii recomanda tuturor consumul de lapte si produse lactate. Acestea reprezinta o buna sursa de calciu si aduc multe avantaje sistemului osos. Specialistii spun ca laptele crud reprezinta o bogata sursa de vitamine cu ar fi A, B, C, D, E, K, dar si de fosfor si magneziu.

Laptele crud contine 20 de aminoacizi necesari pentru metabolizarea nutrientilor.

Lapte crud

Lapte crud

De ce este mai eficient?

Fata de laptele pasteurizat, laptele crud este mai eficient. Asta se intampla deoarece laptele fiert este supus unui proces de incalzire care ii afecteaza absorbtia nutrientilor de catre organism, dar si structura aminoacizilor.

Expertii mai sustin ca imunoglobulinele din laptele crud au capacitatea de a intari corpul uman in fata virusurilor si a bacteriilor.

60% dintre grasimile din laptele crud sunt saturate

Laptele crud contine foarte multe enzime, care pot sa favorizeze digestia. Circa 60% din grasimile din laptele crud sunt saturate si ofera suport pentru dezvoltarea membranelor celulelor si hormonilor-cheie.

Laptele crud contine 18 acizi grasi, printre care si acidul linoleic, iar despre ei se cunoaste faptul ca nu pot fi produsi de corp. In cazul laptelui fiert, trebuie sa stiti ca procesul de pasteurizare poate pune in pericol actiunea lor, iar omogenizarea ii transforma in toxine care sunt nocive pentru organism.

Laptele crud mai contine lactoza, o enzima pe care unele persoane nu o pot produce, asa ca acestea nu pot bea lapte fiert, dar pot consuma lapte crud fara nicio problema pentru organism.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce este mai sanatos laptele crud?

Un comentariu

  1. M.Jantea

    Lactoza este zaharul (glucidul ) din lapte….enzima care modifica acest glucid este lactaza. Se considera ca aproape 80 % din populatie are aceasta  deficienta de  enzima,   secretia ei la nivelul organismului se reduce aproape complet (organismul nu o mai produce) dupa ce  nu se  mai consuma cel putin 6 luni produse lactate. 

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!