Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Copilul tau sufera de colici? Iata cum ii vei face masaj0 Comments

Publicat in:


Fiecare parinte trebuie sa stie cum sa aiba grija de micutul sau proaspat nascut. Medicii spun ca in cazul in care copilul sufera de colici, ar trebui sa stiti sa efectuati masajul acestuia. Dar de ce trebuie sa tineti cont in acele momente? In primul rand, specialistii recomanda ca temperatura camerei sa nu fie mai mica de 22 de grade, mai ales ca bebelusul va fi dezbracat.

Masaj pentru colici

Masaj pentru colici

In plus, in camera trebuie sa fie liniste, iar palmele tale nu trebuie sa fie reci, astfel incat atingerea ta sa fie cat mai placuta pentru cel mic.

Va trebui sa iti pui ambele degete mari la mijlocul si sub buza inferioara a copilului, apasand usor. Este necesar sa deplasezi degetele simultan spre extremitati, apoi sa o iei de la capat. Medciii spun ca in acelasi fel se procedeaza si pentru maxilarul superior.

In cazul in care micutul plange, vei fi obligata sa slabesti presiunea. Oricum, si mai putin apasat, masajul acesta va calma durerile micutului.

Cum procedezi in cazul in care micutul are constipatie?

In caz de constipatie, va trebui sa asezi copilul pe spate si sa il apuci de glezne, facand miscari alternative de pedalare, repetate in acelasi ritm alert. Medicii sunt de parere ca aceasta miscare faciliteaza tranzitul intestinal.

De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca poti sa-i pliezi ambele picioare in acelasi timp, flectandu-i genunchii si intinzandu-i apoi foarte bland. In cazul in care micutul sufera de colici, trebuie sa il asezi cu spatele pe pieptul tau, in pozitie verticala si sa il sustii cu o mana intre picioruse si cu o palma celeilalte maini pe piept, la nivelul axilelor.

Mai mult, medicii sustin ca poti sa alegi si o alta pozitie a copilului, tinandu-l de picioruse de o parte si de alta a soldului tau, cu fata spre tine, aceasta fiind considerata o pozitie comoda pentru cel mic.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Copilul tau sufera de colici? Iata cum ii vei face masaj

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!