Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Paralizia cerebrala la copii – Cauze0 Comments

Publicat in:


Potrivit afirmatilor medicilor circa 1 pana la 3 copii la mie din tara noastra au probleme din cauza afectiunii denumita paralizie cerebrala. Expertii sunt de parere ca aceasta este o cifra foarte mare, daca tinem cont de numarul locuitorilor, anunta Agerpres.

Paralizia cerebrala la copii

Paralizia cerebrala la copii

Paralizia cerebrala – Cauze

Printre cauzele paraliziei cerebrale se afla anumite anomalii ale sistemului nervos central, infectii intrauterine, anomalii cromozomiale, insuficienta placentara, malnutritie intrauterina, infectii ale sistemului nervos central, hipoxia, asfixia, traumatisme cranio-cerebrale, infectii virale, intoxicatii, icter nuclear, traumatisme cranio-cerebrale, carente proteice sau deshidratari grave.

Forma cea mai importanta de preventie a paraliziei cerebrale se refera la prezentarea la teste si controale a parintilor inainte de conceptie, si mai ales dupa conceptie.

Trebuie spus ca doctorul care monitorizeaza sarcina unei femei poate solicita teste care sa depisteze posibile infectii, incompatibilitati de RH sau alte cauza, care sa duca la afectarea produsului de conceptie.

De ce sunt probleme in tara noastra?

Totusi, in tara noastra lucrurile sunt diferite. O cercetare apartinand Asociatiei Salvati Copiii indica faptul ca peste 6 din 10 dintre femeile insarcinate din Romania nu fac nici macar un control pe toata durata sarcinii si ajung la spital doar cu cateva ore inainte de nastere.

Medicii sunt de parere ca femeile insarcinate ar trebui sa faca cel putin opt controale ginecologice incepand chiar din prima luna de sarcina. Acestia sustin ca lipsa informarii si costurile analizelor le pot determina pe multe dintre femei sa nu faca investigatii medicale.

Cu toate ca aceste controale si analize sunt gratuite, fondurile alocate de casa de asigurari se termina rapid, inca din primele zile ale fiecarei luni, asa ca multe mame sunt puse in situatia de a achita singure costurile.

Expertii sustin ca exista o problema de accesibilitate a serviciilor gratuite care intotdeauna are o limitare in timp in functie de banii alocati si o parte din ele nu ajung in zilele in care analizele sunt gratuite.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Paralizia cerebrala la copii – Cauze

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!