Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Atentie la termometrele pentru copii!Un comentariu

Publicat in:


Autoritatile din Marea Britanie Medicii au avertizat parintii sa fie foarte atenti cand cumpara un termometru, pentru ca pe piata exista unele digitale chinezesti care dau valori inexacte.

Expertii din statele UE spun ca in Europa se vand termometre ieftine, chinezesti, care nu aunt avizate de autoritatile medicale si care pot pune viata in pericol. Potrivit BBC, autoritatile britanice au descoperit de curand in Londra 400 de termometre digitale false in diverse magazine online, vandute la preturi foarte mici.

Termometre pentru copii

Termometre pentru copii

Parintii au fost avertizati ca aceste termometre dau valori inexacte, punand in pericol viata copiilor care sufera de boli grave, cum ar fi meningita. Medicii sunt de parere ca afisarea unei temperaturi mai mcii decat cea reala intarzie vizita la doctor si acordarea unor ingrijiri medicale ce pot sa salveze viata copilului.

Controalele autoritatii britanice au fost efectuate dupa ce parintii unui copil care suferea de leucemie au folosit un astfel de termometru digital contrafacut si au realizat ca valorile nu erau exacte. In realitate, copilul avea febra ridicata si a fost dus la spital.

Verifica termometrul, inainte de a-l cumpara!

Este recomandat sa verifici daca termometrul are inscris semnul CE pe ambalaj atunci cand cumperi un termometru, recomanda autoritatile. Acest semn nu este insa intotdeauna o garantie a calitatii produsului.

In plus, pe ambalaj trebuie sa se regaseasca si instructiuni de folosire si avertismente cu privire la utilizarea termometrului respectiv. Trebuie sa tii cont de faptul ca cea mai buna metoda de precautie este sa cumperi termometre din farmacii, nu de la taraba, recomanda medicii.

Comercializarea termometrelor cu mercur este interzisa in UE, din motiv ca mercurul este toxic pentru oameni si pentru mediul inconjurator.
Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Atentie la termometrele pentru copii!

Un comentariu

  1. Un parinte

    Am cumparat un termometru digital „Primii pasi”, de la Carrefour SV,  si am constatat ca temperatura indicata este eronata (cu cca 1 grad C mai mica). Termometrele cu mercur (care nu mai pot fi comercializate, fiind declarate „periculoase” de catre berbecii ce conduc UE) erau mai precise si aveau o durata de viata mult mai mare decat cele „digitale”.

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!