Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum trebuie sa va alimentati daca alaptati?0 Comments

Publicat in:


In timpul in care o proaspata mamica alapteaza este necesar ca aceasta sa manifeste o maxima atentie la ce fel de alimente ingereaza, pentru a nu isi pune in pericol micutul. Medicii spun ca alimentatia reprezinta un aspect foarte important in momentul in care o mama alapteaza, mai ales din cauza ca ceea ce mancati ajunge la bebelus.

Alimentatia in alaptare

Alimentatia in alaptare

Potrivit unor studii, bebelusul poate sa reactioneze in mod negativ la unele produse. Nutritionistii va recomanda ca in cazul in care va aflati in aceasta situatie sa evitati cateva alimente.

Alimente de evitat in alaptare

De pilda, mustarul si alte condimente nu sunt indicate, deoarece imediat dupa ce le vei consuma, micutul va deveni agitat, va plange sau va dori sa fie alaptat.

Nu mancati varza sau linte, fasole si mazare deoarece aceste alimente pot sa fermenteze si sa produca colici micutului vostru.

Evitati pe cat posibil cafeaua, ceaiul negru, insa si coca-cola pentru ca toate aceste bauturi contin cafeina. Specialistii in domeniul nutritional spun ca aceasta substanta poate sa treaca mai rapid in lapte si-l poate influenta pe micut, facand-ul mai agitat ca de obicei, iar acesta nu se va mai odihni cum trebuie.

In cazul in care nu poti rezista, apeleaza la o cescuta de cafea decofeinizata.

Alcoolul

Trebuie spus ca si alcoolul este necesar sa fie evitat pentru ca acesta se poate transmite bebelusului prin alaptare si este foarte nociv. De asemenea, este bine sa evitati sa mancati alimente precum prajelile, grasimile animale si mezelurile.

Fumatul

Medicii atrag atentia ca si fumatul este nociv pentru alimantarea micutului vostru, mai ales ca, daca fumati mai mult de 20 de tigari pe zi acest aspect poate sa diminueze cantitatea de lapte, iar copilului ii provoaca varsaturi, dar si majorarea frecventei cardiace.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum trebuie sa va alimentati daca alaptati?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!