Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum este influentat creierul unui copil de o alaptare indelungata0 Comments

Publicat in:


O noua cercetare care a fost publicata in revista ‘JAMA Pediatrics’, arata faptul ca micutii care au fost alaptati de mame o perioada mai indelungata de timp demonstreaza o dezvoltare cognitiva mai avansata.

In trecut, mai multe studii au indicat faptul ca acest aliment poate diminua riscul de a suferi de o forma acuta de otita, diaree, pneumonie sau infectii urinare. Medicii atrag atentia ca alaptarea se asociaza cu o mai mica probabilitate de a suferi de alergii si diabet.

Alaptarea indelungata

Alaptarea indelungata

In plus, exista si studii care indicau deja o dezvoltare cognitiva mai pronuntata, insa aveau unele limitari. Specialistii de la Spitalul de copii din Boston (SUA), au examinat efectul pe care il puteau avea durata si hranirea cu lapte matern de catre peste 1300 de femei asupra dezvoltarii cognitive a copiilor lor pana la varsta de sapte ani.

Potrivit studiului efectuat de expertii americani, micutii care sunt hraniti cu lapte matern pentru cel putin o jumtate de an, dovedeau la varsta de trei ani un nivel mai inalt de inteligenta, iar la sapte ani, nivelul coeficientului lor de inteligenta era mai mare decat cel al minorilor care nu au fost alaptati.

Exista o relatie cauzala intre alaptarea materna si inteligenta micutilor

Expertii mai anunta ca alaptarea in primul an de viata ar putea mari inteligenta copilului cu pana la patru puncte.

Autorul editorialului care insoteste studiul, Dimitri Christakis, de la Institutul de cercetari al Spitalului de copii din Seattle, SUA, arata ca rezultatele indica o relatie cauzala intre alaptarea materna in primul an de viata al bebelusului si dezvoltarea inteligentei in anii urmatori.

Expertii din SUA mai sustin ca pana acum, multe cercetari nu luau in calcul factori care au influenta asupra inteligentei umane, precum cei socio-economici, mediul din casa ori inteligenta mamei.

Medicul pediatru Maite Hernández, participant la cercetarea mentionata, mai spune ca se stie ca nivelul de studii al mamei are legatura cu inceperea si mentinerea alaptarii.

Daca si tu ai probleme legate de alaptare, diversificare sau ingrijirea bebelusului, ne poti contacta chiar astazi pentru a avea sprijinul de care ai nevoie. Consilierul nostru in alaptare este aici pentru tine!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum este influentat creierul unui copil de o alaptare indelungata

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!