Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Divortul pentru copil0 Comments

Publicat in:


In trecut, divorturile erau ceva iesit din comun, insa de un timp lucrurile nu mai stau deloc asa: acestea au devenit un aspect banal al vietii cotidiene. Chiar daca adultii pot sa tina sub control decizia de a divorta si viata de dupa despartire, copiii sunt uneori fortati sa accepte lucrurile fara multe explicatii, ceea ce ii poate afecta pe termen lung.

Divortul pentru copil

Divortul pentru copil

Psihologii sunt de parere ca, in general, criza de timp afecteaza viata de familie, iar divorturile sunt tot mai dese. In zilele noastre, sa fii un parinte singur nu mai este atat de neobisnuit ca pe vremuri. Totusi, parintii care ajung sa divorteze ar trebui sa cunoasca cateva reguli elementare atunci cand isi anunta micutii ca se vor desparti. Psihologii spun ca situatia trebuie sa fie explicata copilului, asa incat acesta sa inteleaga momentul fara a distorsiona realitatea.

In cazul in care cel mic vrea sa va intrebe ceva, nu trebuie sa evitati raspunsul, ci sa ii oferiti explicatiile de care el are nevoie si, de fiecare data, pastrati-va calmul.

Este recomandat ca cel mic sa nu se considere vinovat pentru divort!

Este recomandat nu ii spuneti micutului dvs. ca nu va mai iubiti partenerul, tatal sau, mai ales ca cel mic ar putea crede ca nici el nu mai este iubit de cei doi sau ca va pierde dragostea lor, daca va avea un comportament neadecvat.

In cazul in care divortul le este explicat copiilor cum trebuie, aveti mari sanse ca ei sa treaca cu bine prin destramarea familiei. Psihologii sunt de parere ca asta se intampla destul de rar pentru cei aflati in prag de divort, iar cei mici ajung sa fie martori la frustrarile si problemele adultilor.

Nu va amagiti copilul!

Specialistii mai spun ca este recomandata evitarea sperantei pentru cei mici ca cei doi parinti s-ar putea impaca intr-o zi, numai pentru a nu le creea probleme. Copilul ar putea crede ca poate indrepta lucrurile si, cand va constata ca acest lucru nu s-a petrecut, va fi foarte dezamagit.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Divortul pentru copil

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!