Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce efecte poate produce un banal medicament la cei mici?0 Comments

Publicat in:


In acest moment, in intreaga lume paracetamolul reprezinta unul dintre cele mai utilizate medicamente. Cu toate acestea, savantii din Marea Britanie avertizeaza asupra faptului ca in cazul in care un om are parte de o supradoza accidentala de paracetamol ar putea sa isi piarda viata in numai cateva zile.

Paracetamolul la copii

Paracetamolul la copii

Specialistii britanici sustin ca acest aspect s-ar putea petrece din cauza pericolului producerii unei insuficiente hepatice. Medicii avertizeaza ca decesele cauzate de supradoze accidentale cu paracetamol sunt mai numeroase decat in cazul tentativelor de suicid.

Potrivit cercetatorilor explicatia ar fi aceea ca in clipa cand bolnavul ajunge la spital cu dureri de stomac nu se gandeste sa-i spuna medicului despre cantitatea de paracetamol pe care si-a administrat-o.

Trebuie spus ca circa 8 tablete zilnic, adica in jur de 500mg pe zi reprezinta doza maxima care este recomandata de specialisti.

Ce au observat si savantii din Belgia?

Pe de alta parte, o cercetare realizata in Belgia atrage si ea atentia ca efectelor paracetamolului, prezent in numeroase medicamente, nu sunt tocmai benefice. Potrivit savantilor belgieni, de pilda, la bebelusi, paracetamolul tripeaza riscurile de alergii.

Francoise Smets, gastroeneterolog si hepatolog pediatric la clinica universitara St-Luc din Belgia, a declarat ca acest nou studiu arata faptul ca se observa o majorare a numarului de cazuri in care copii alergici au fost tratati cu paracetamol, unul din cele mai utilizate medicamente impotriva febrei si a durerilor.

Oamenii de stiinta din Belgia au mai constatat circa 300 de copii timp de cinci ani, dorind sa identifice substantele care provoaca riscul de aparitie a alergiilor la bebelusi. Ei au ajuns la concluzia ca acest medicament creste semnificativ riscul de alergii la micuti.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce efecte poate produce un banal medicament la cei mici?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!