Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce nu este buna tetraciclina pentru cei mici?0 Comments

Publicat in:


Medicamente precum tetraciclina pot avea o influenta nefasta asupra danturii celui care le foloseste. Expertii sustin ca tetraciclinele, administrate in clipa cand se schimba dintii de lapte, pot cauza aceasta problema estetica. Potrivit statisticilor, peste 4 din 10 dintre adultii nefumatori au parte de o problema estetica: culoarea galbuie a danturii.

Tratament tetraciclina la copii

Tratament tetraciclina la copii

Tetraciclina reprezinta un antibiotic folosit in tratamentul a numeroase boli.

Printre inconvenientele administrarii acestui antibiotic se afla faptul ca determina aparitia unei coloratii a dintilor, daca este folosit la copiii aflati in perioada de crestere. In acest fel, dantura are o nuanta galbuie gri sau chiar maro inchis.

Antibioticul respectiv se leaga chimic de anumite componente din structura dentara si ducand la aparitia acestor pete portocalii pe dinti.

Dupa nastere este interzisa administrarea tetraciclinei pentru cel mic pana la varsta de 6-7 ani

Medicii sustin ca este contraindicat tratamentul cu tetraciclina in timpul sarcinii, deoarece aceasta poate afecta dantura bebelusului in formare la momentul respectiv. Imediat dupa nastere este interzisa administrarea tetraciclinei pentru cel mic pana la varsta de 6-7 ani, mai ales ca functie de momentul administrarii antibioticului vor fi afectate anumite grupe de dinti ale copilului.

Sursa citata scrie ca tratamentul cu tetraciclina in timpul sarcinii duce la colorarea incisivilor si caninilor de lapte si chiar la afectarea usoara a incisivilor si caninilor permanenti.

Medicii spun ca tetraciclina administrata intre 5 luni si 6-7 ani duce la afectarea dintilor permanenti, asa ca trebuie sa fie evitata.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce nu este buna tetraciclina pentru cei mici?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!