Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Praful de copt: Cum il poti testa sa afli daca este bun pentru prepararea unor prajituri?0 Comments

Publicat in:


Bicarbonatul de sodiu in combinatie cu un ingredient umed precum iaurtul sau laptele batut genereaza o reactie chimica prin intermediul careia cresc temperaturile din cuptor si duc la cresterea prajiturilor.

Specialistii mai spun ca aceasta reactie se petrece dupa ce combini ingredientele, asa ca trebuie sa tii cont de faptul ca, pentru a avea parte de o prajitura ca la carte, aceasta are nevoie obligatoriu de bicarbonat de sodiu in reteta si trebuie coapta cat mai repede.

Praful de copt

Praful de copt

Trebuie spus ca praful de copt contine bicarbonat de sodiu, dar si un agent acid si unul uscat, cum este amidonul. Potrivit Health.com, praful de copt actioneaza dupa ce ajunge la temperatura cuptorului, cand elibereaza dioxidul de carbon.

Ce gust are bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu are un gust amarui si, din aceasta cauza, are nevoie de un ingredient acid care sa il contrabalanseze. Praful de copt are un gust neutru, este mai potivit in combinatie cu laptele si se utilizeaza mai usor in retetele de prajituri.

Expertii ne anunta ca, daca vrem, putem inlocui bicarbonatul de sodiu cu praful de copt atunci cand facem o prajitura, insa in sens invers nu functioneaza.

Potrivit nutritionistilor, bicarbonatul de sodiu nu prezinta aciditatea necesara pentru a lucra de unul singur si a creste prajitura. Trebuie spus ca si praful de copt si bicarbonatul de sodiu isi pierd proprietatile in timp iar, daca au expirat, nu vor fi bune pentru desertul pe care vrei sa il prepari.

Cum le poti testa sa afli cat de bune sunt?

Poti sa amesteci o lingurita de praf de copt cu 80 ml de apa fierbinte iar, in cazul in care praful de copt este bun, atunci reactia va aparea imediat, la suprafata formandu-se multe bule.

De asemenea, poti sa testezi cat este de bun bicarbonatul daca vei picura intr-o lingurita de bicarbonat o cantitate mica (3-4 picaturi) de otet sau suc de lamaie. Expertii sunt de parere ca, in cazul in care ingredientul este bun, ar trebui sa se formeze imediat o spuma si bule de aer.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Praful de copt: Cum il poti testa sa afli daca este bun pentru prepararea unor prajituri?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!