Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce nu este recomandat televizorul pana in varsta de 2 ani0 Comments

Publicat in:


Expertii spun ca televizorul poata avea cauze nocive pentru sanatatea bebelusilor, dar si a copiilor mici, care nu au implinit inca varsta de 2 ani. Potrivit unui studiu realizat in SUA, copiii sub varsta de doi ani nu ar trebui sa fie lasati sa priveasca la emisiuni televizate.

TV nerecomandat sub varsta de 2 ani

TV nerecomandat sub varsta de 2 ani

Pediatrii americani au efectuat mai multe cercetari in aceasta directie si recomanda ca intervalul de timp petrecut in fata televizorului sa fie limitat la copiii de varste mici. Specialistii sunt de parere ca altfel dezvoltarea micutilor poate fi afectata negativ.

Care2.com arata ca potrivit Ghidului Academiei Americane de Pediatrie, un copil care priveste la televizor la varste fragede va vorbi mai greu si va avea dificultati de a se adapta societatii mai tarziu.

Circa 9 din 10 dintre parinti sustin ca isi lasa copiii cu varste de sub doi ani sa se uite la televizor o ora-doua pe zi, iar la varsta de trei ani circa 30% dintre copii au televizor in dormitor.

Un copil mic are nevoie de interactiune cu cei din jurul sau!

Expertii americani mai afirma ca unii parinti ii lasa pe cei mici in fata ecranelor gandind ca ei vizioneaza programe educationale. Medicii atrag atentia ca un copil mai mic de doi ani nu intelege ce se intampla cu imaginile de la televizor si pentru o dezvoltare corecta, are nevoie de interactiune cu oamenii din jurul sau.

Cercetarea mai arata ca timpul de joaca independent este mult mai valoros pentru copii decat programele televizate. Expertii avertizeaza ca cei mici ar trebui sa fie invatati de la varste fragede sa gandeasca creativ, sa rezolve probleme si sa dezvolte functii cognitive.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce nu este recomandat televizorul pana in varsta de 2 ani

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!