Majoritatea femeilor vor sa devina mame, insa deseori se intampla sa amane acest moment destul de mult din cauza lipsei unui partener adecvat, a jobului stresant care le ocupa aproape tot timpul sau a starii de sanatate. Cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de faptul ca ultimele studii in domeniu arata ca cea mai buna perioada pentru a deveni mama este intre 20 si 35 de ani.
Expertii din Marea Britanie au ajuns la concluzia ca odata cu inaintarea in varsta, ovulele imbatranesc si pot fi fertilizate mai greu. Specialistii din cadrul Colegiului Royal de Obstetrica Ginecologie sustin ca cel mai bun moment pentru a avea un copil este cel cuprins in intervalul 20 – 35 de ani, anunt portalul Health.com.
Potrivit specialistilor englezi, fertilitatea incepe sa se diminueze odata cu inaintarea in varsta, iar dupa varsta de 38 de ani sansele de a ramane insarcinata se reduc drastic.
Rata de succes pentru fertilizarea in vitro pana in 35 de ani
Medicii explica ca acest aspect este determinat de faptul ca ovulele imbatranesc si pot fi fertilizate mai greu. Conform opiniei specialistilor, odata cu inaintarea in varsta, si rezultatele tratamentelor de fertilizare scad, iar rata de succes a fertilizarii in vitro la femeile sub 35 de ani este de 25-28 la suta.
In plus, la femeile care au varsta de peste 40 de ani, aceasta rata scade la 6-8%.
Probleme de sanatate dupa implinirea varstei de 35 de ani
Cercetarile mai arata faptul ca riscul de a face hipertensiune arteriala in timpul sarcinii este de doua ori mai mare la femeile care devin mame la varsta de peste 35 de ani, fata de cele de 20-29 de ani.
Expertii britanici sustin ca diabetul gestational, care este o boala care apare la unele femei in timpul sarcinii din cauza incapacitatii corpului de a secreta insulina in cantitati necesare pentru a mentine glicemia in limite normale, se intalneste mai des la viitoarele mamici trecute de 35 de ani.
Specialistii mai arata ca aceasta afectiune este de doua sau trei ori mai des intalnita in randul acestor femei, decat la cele mai tinere, scrie Health.com.
De asemenea, trebuie sa stiti ca cercetarile cele mai recente indica faptul ca acest risc este si mai mare daca femeia in cauza este supraponderala. Ginecologii spun ca dupa 35 de ani, femeile dau nastere unui copil mult mai frecvent prin cezariana, din cauza ca travaliul se prelungeste pe masura ce femeile inainteaza in varsta.
Nasterile prin cezariana sunt de doua ori mai dese la femeile trecute de 35 de ani, mai anunta expertii din Marea Britanie.
Author: Corpul Uman