Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Care sunt simptomele carotenemiei0 Comments

Publicat in:


Una dintre cele mai frecvente afectiuni la copii este cea denumita carotenemia. Aceasta boala apare ca urmare a consumului excesiv de morcovi, insa se poate asocia si cu ingestia altor legume si fructe galbene si rosii.

Simptomele carotenemiei

Simptomele carotenemiei

Ce este carotenul

Potrivit medicilor, carotenul este un lipocrom care determina culoarea galbena a pielii. Health.com scrie ca afectiunea denumita carotenemie apare in clipa cand stratul cornos este gros sau cind grasimea subcutanata este bine reprezentata.

Medicii sunt de parere ca aceasta afectiune poate fi verificata de un nivel ridicat de beta-caroten seric, un nivel normal de vitamina A si teste functionale normale hepatice. Potrivit specialistilor, aceasta acumulare de beta-caroten in piele este intarziata pana la 2 saptamani fata de ser.

Expertii mai spun ca o asociere intre carotenemie si dischinezia biliara a fost sugerata de ceva timp de studiile medicale.

Carotenemia se poate datora si ingestiei uleiului de palmier rosu. Datorita naturii lipoidice a carotenilor o cantitate suficienta ramane in piele pentru a produce coloratia pina la 5 luni, spun medicii.

Aceasta boala nu necesita tratament si se amelioreaza odata cu eliminarea carotenilor din dieta

Printre simptomele acestei boli se afla coloratia galbena a pielii, mai ales a palmelor si talpilor, iar ingalbenirea pielii poate fi cauzata de multiple conditii. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: icterul, riboflavinemia sau licopenia dupa ingestia de cantitati mari de tomate.

Aceasta afectiune nu necesita tratament, mai ales ca se amelioreaza o data cu eliminarea carotenilor din alimentatie. O dieta alimentara fara caroten conduce la disparitia progresiva a coloratiei galbene a pielii, mai spun specialistii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Care sunt simptomele carotenemiei

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!