Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ti-ai traumatizat copilul? Iata ce probleme va avea in viitor0 Comments

Publicat in:


Copilaria isi are importanta ei deosebita in evolutia unui om. Daca lucrurile nu stau tocmai in ordine in aceasta perioada deosebit de sensibila, un copil traumatizat se poate transforma intr-un adult cu mari probleme de integrare sociala, intr-o lume trepidanta, in care supravietuiesc cei echilibrati si dornici de afirmare.

Datele unei cercetari care a fost realizata in 2014 in Marea Britanie au aratat ca persoanele care s-au confruntat cu grave probleme psihologice in copilarie aveau, dupa implinirea varstei de 50 de ani, venituri mai mici cu pana la un sfert spre comparatie cu persoanele care nu au fost afectate de acele dificultati.

Traumele copilariei

Traumele copilariei

Expertii din Marea Britanie mai afirma ca micutii care au suferit stigmate psihologice s-au dovedit, ajunsi la varsta adulta, mai putin constiinciosi la locul de munca. In cazul acestora, relatiile personale erau mai putin stabile decat in cazul celorlalti.

Cercetarea l-a avut la conducere pe James Smith, economist la RAND Corporation, un organism de cercetari din SUA si realizat pe un esantion de peste 17.600 de persoane nascute in Marea Britanie in prima parte a anului 1958.

Influenta genetica, de o mare importanta in privinta depresiei si anxietatii

Cercetatorii afirma ca problemele grave de sanatate psihica din primii ani de viata sunt cele care cauzeaza o diminuare a veniturilor cu 9%, in medie, mai ales dupa varsta de 50 de ani. In cazul persoanelor care au suferit probleme minore, scaderea a fost de 3%.

Savantii mai spun ca traumele din aceasta perioada a vietii unui copil pot sa determine schimbari chiar la nivelul ADN-ului. De exemplu, in cazul micutilor care sunt predispusi genetic la depresie si anxietate, traumele pot sa creasca aceasta vulnerabilitate, iar corpul acestora nu va putea sa gestioneze in mod echitabil stresul cu care se vor confrunta.

Prin urmare, vor aparea depresia, stresul post-traumatic si anxietatea, care au toate sansele sa se manifeste toata viata. Descoperirea aceasta arata ca gena cel mai des afectata de traume in copilarie este cea denumita FKBP5, aceasta fiind cauza instalarii diferitelor afectiuni.

Conform ScienceDaily, multe afectiuni se manifesta ca urmare a interactiunii dintre gene si influentele exterioare. Evenimentele traumatice din copilarie reprezinta un factor de risc major in bolile psihice, insa o contributie mare o are si predispozitia genetica.

Cercetarea a fost publicata in revista americana Proceedings of the National Academy of Sciences.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ti-ai traumatizat copilul? Iata ce probleme va avea in viitor

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!