Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Top greseli in educatia copiilor – Atentie0 Comments

Publicat in:


Educatia copiilor este foarte importanta pentru parinţi. Ei se straduiesc sa fie parinti buni, sa le dea copiilor cele mai bune exemple, sa fie modele desavarsite, insa, nu reusesc intotdeauna. Este drept, nimeni nu este perfect, toata lumea mai greseste din cand in cand. Important este sa-ti dai seama unde ai gresit si cum sa iti corectezi erorile.

Iata cateva din greselile pe care parintii le fac fara sa vrea in educatia copiilor.

Greseli in educatia copiilor

Greseli in educatia copiilor

Santajul nu face bine educaţiei copiilor

„Dacă stai cuminte în magazin, îţi voi lua o bomboană”, „Dacă faci curat în cameră, ne vom uita împreună la un film”, iată numai două exemple în care unii părinţi se vor regăsi. Această mituire poate încuraja copilul să devină egoist şi să facă diverse lucruri nu pentru că aşa este corect, ci pentru că se aşteaptă să primească o recompensă. Iar dacă nu va primi recompensa pe care o crede meritată există riscul să nu se mai comporte civilizat sau să nu mai facă cele cerute, acumulându-se astfel frustrări atât de partea copiilor, cât şi în rândul părinţilor.

Numaratul pana la 3

Sunt părinţi care, în încercarea de a-i face pe copii mai ascultători, recurg la tehnica număratului până la trei. Deşi aparent metoda dă roade, reversul medaliei este faptul că cei mici se obişnuiesc să amâne rezolvarea problemelor, până în ultimul moment.

Amenintarile

Mulţi părinţi cad pradă tentaţiei ameninţărilor „Dacă nu faci X, suporţi consecinţele”. Iar greşeala vine din faptul că părinţii nu-şi duc ameninţarea până la capăt şi cedează în faţă insistenţelor celui mic. Aşa că, dacă aţi apucat să spuneţi „dacă faci X nu te las la televizor”, ar fi bine să vă ţineţi de cuvânt. Altfel, în ochii copiilor veţi deveni protagonistul poveştii „Petrică şi lupul!”. Copiii au nevoie de stabilitate, chiar şi atunci când este vorba de o „pedeapsă”. Ei au nevoie să ştie că se pot baza pe cuvântul părinţilor, indiferent de situaţie.

Schimbarea constanta a regulilor

Copiii au nevoie de stabilitate, de rutină, iar o regulă schimbată de la o zi la alta îi bulversează teribil. La fel şi faptul că un părinte îl lasă să facă ceva, în timp ce celălalt îi interzice categoric. În această situaţie, în primul rând, copilul nu va şti, pe cine să asculte. În al doilea rând, părinţii îşi subminează reciproc autoritatea şi se va ajunge la un moment dat să nu mai asculte de nici unul.

Via Sfatulparintilor




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Top greseli in educatia copiilor – Atentie

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!