Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce trebuie sa vorbesti din timp cu adolescentul tau despre viata lui sexuala?0 Comments

Publicat in:


Odata cu trecerea timpului copilul tau va creste si va ajunge in perioada adolescentei, in care va incepe sa isi puna intrebari despre viata intima. Sfatul unui parinte este oricand binevenit, iar informatiile detinute de acesta il pot ajuta pe un tanar sa depaseasca anumite bariere psihologice cu care se confrunta in aceasta etapa a vietii sale.

Multi parinti se intreaba daca nu cumva, in cazul in care le vorbesc depre sex si despre metodele de contraceptie, tinerii nu vor considera acest lucru ca o aprobare tacita pentru inceperea vietii sexuale.

Discutie despre sex cu adolescentul

Discutie despre sex cu adolescentul

Daca nu vorbesc despre aceste lucruri, specialistii spun ca exista mai multe riscuri ca tanarul sa faca sex neprotejat, un demers cu consecinte nocive pentru mai tarziu.

De pilda, o cercetare efectuata in SUA arata ca exista multe probleme in aceasta directie. Savantii americani au analizat raspunsurile la chestionarele pe care le-au distribuit la peste 15.000 de liceeni.

Potrivit BBC, intrebarile au vizat in primul rand relatiile tinerilor cu parintii lor. Dupa un an, subiectii au completat un al doilea chestionar, in care se punea accent pe prima experienta sexuala si pe mijloacele de contraceptie utilizate.

Oamenii de stiinta au tras concluzia ca in clipa cand parintii sunt de acord cu luarea anticonceptionalelor, tinerele sunt tentate sa isi inceapa mai devreme viata sexuala.

Daca un parinte nu vorbeste unui tanar despre sex, exista un risc mai mare ca acesta sa intretina raporturi sexuale neprotejate

Potrivit opiniei medicilor este bine ca dialogul dintre parinti si copii sa fie unul normal, mai ales ca daca acestia vor vorbi de pilda despre contraceptie, isi protejeaza copiii de sarcini nedorite si de bolile cu transmitere sexuala. Tinerii care au avut parte de educatie sexuala din partea parintilor apeleaza mai des la contraceptie decat cei care nu au primit informatii suficiente despre ce presupune sexul, au observat expertii din SUA.

In cazul in care un parinte ajunge in situatia de a nu ii vorbi unui tanar despre sex si despre contraceptie, exista un risc mai mare ca acesta sa intretina raporturi sexuale neprotejate, iar consecintele sa fie dintre cele mai serioase: boli cu transmitere sexuala, sarcina la varste tot mai tinere, in cazul fetelor.

Potrivit savantilor, parintii adolescentilor au fost rugati sa completeze un chestionar, in vederea stabilirii legaturilor dintre acesti si copii. Concluziile arata faptul ca, cu cat relatiile dintre parinti si adolescenti sunt mai bune, cu atat adolescentii nu se grabesc sa-si inceapa viata sexuala.

In privinta tinerilor care au inceput viata sexuala, s-a descoperit ca acestia acorda importanta metodelor de contraceptie mai ales daca dialogul cu parintii despre acest subiect a decurs bine.

Adolescentii cu fire mai rebela, carora li s-a vorbit despre contraceptie, tind sa ia mai in serios sexul.Specialistii sunt de parere ca este bine ca parintii sa vorbeasca deschis cu copilul lor despre sexualitate si implicatiile acesteia, precum si despre contraceptie.

Expertii sustin ca daca vreti sa amanati acest moment nu este un demers prea bun, deoarece parintele intotdeauna isi vor vedea copilul prea tanar pentru a-si incepe viata sexuala.

Daca veti discuta in mod deschis cu adolescentul, va asigurati ca acesta detine toate informatiile pentru a lua cea mai buna decizie in ceea ce-l priveste.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce trebuie sa vorbesti din timp cu adolescentul tau despre viata lui sexuala?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!