Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce nu trebuie sa bei daca esti insarcinata0 Comments

Publicat in:


Viitoarele mame trebuie neaparat sa tina cont de ceea ce mananca si de ceea ce beau pentru a evita anumite probleme de sanatate in timpul sarcinii. De pilda, medicii sustin ca daca veti fi in aceasta situatie si veti consuma in mod excesiv bauturi dietetice care contin atat cofeina, cat si indulcitori artificiali, rezultatele pot sa conduca si la nasterea prematura a copilului.

O cercetare realizata in SUA in anul 2009 a evidentiat faptul ca femeile insarcinate care beau mai multe cesti de cafea in fiecare zi sunt expuse la un risc dublu de avort spontan decat cele care evita cofeina in timpul perioadei de sarcina.

Bauturile in sarcina

Bauturile in sarcina

Potrivit BBC, In Danemarca, la Copenhaga, la Institutul „Statens Serum”, cercetatorii au facut studii pe circa 60.000 de femei daneze insarcinate. Aceste femei au fost puse in situatia sa indice ce cantitate de bauturi racoritoare au consumat in fiecare zi timp de 25 de saptamani.

Trebuie spus ca circa 5 procente dintre aceste femei au nascut prematur, adica inainte de a 37-a saptamana de sarcina.

Specialistii danezi au ajuns la concluzia ca femeile insarcinate care au consumat in fiecare zi cel putin o doza de bautura dietetica cu indulcitori artificiali aveau cu 38% mai multe sanse sa nasca prematur fata de cele care nu au consumat deloc. Printre acestia un loc de frunte il ocupa aspartamul, spun expertii.

Potrivit sursei citate, pentru femeile care au consumat cel putin patru doze de bautura dietetica, riscul de nastere prematura era de 80%. Expertii sustin ca nu se cunoaste inca exact daca indulcitorii artificiali precum aspartamul, cofeina sau combinatia lor provoaca nasterea prematura.

De ce nu este bun aspartamul pentru mamici?

Potrivit oamenilor de stiinta, rezultatele obtinute la testele pe animale au aratat ca indulcitorul numit „aspartam” ar fi vinovat de aceasta situatie neplacuta. Aspartamul reprezinta denumirea tehnica a celebrelor NutraSweet si Equal-Measure, fiind descoperit accidental in 1965, cand James Schlatter, un expert chimist din SUA efectua teste pentru medicamente anti-ulcer.

BBC anunta ca pentru aceasta substanta codul european este E 951, si este inrudit cu E 950, denumit si acesulfam K. El se inscrie in categoria indulcitorilor chimici artificiali.

Specialistii spun ca aspartamul este cel mai periculos aditiv chimic de pe piata alimentara.
De pilda, un raport al Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din SUA indica faptul ca peste 75% din reactiile adverse reclamate de aditivii sintetici se datoreaza aspartamului.

Specialistii sustin ca multe dintre aceste reactii sunt foarte serioase, printre acestea fiind prezenta chiar decesul, conform datelor unui studiu al Departamentul de Sanatate si Servicii Umane al SUA din 1994.

Conform expertilor printre simptomele documentate in raport se regasesc anumite spasme musculare, probleme de vedere, atacuri de panica, vorbire ingreunata, tahicardie, palpitatii, pierderea memoriei, pierderea auzului, ameteli, dureri de cap, dureri generalizate, depresie, oboseala accentuata, iritabilitate, insomnie.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce nu trebuie sa bei daca esti insarcinata

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!