Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce se intampla cu gravidele care mananca in exces in perioada sarcinii?0 Comments

Publicat in:


Femeile insarcinate au tendinta de multe ori sa se alimenteze in exces, nefiind capabile sa faca fata poftelor referitoare la anumite alimente. Cu toate acestea, nutritionistii afirma ca in cazul in care se confrunta cu o astfel de situatie, este bine ca aceste femei sa fie mai cumpatate, pentru a putea evita acumularea unor kilograme in plus si aparitia unor probleme pentru mai tarziu.

Femeile gravide care mananca mai mult ca de obicei au toate sansele sa ramana obeze pentru toata viata. Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat la Universitatea din Shanghai, China.

Alimentatia in exces in sarcina

Alimentatia in exces in sarcina

Expertii chienzi au observat ca femeile care sunt gravide si care iau multe kilograme in plus in timpul sarcinii risca sa sufere, mai tarziu, si de alte probleme de sanatate. Printre aceste probleme se afla si hipertensiune arteriala.

Studiul a fost realizat pe un interval de timp de circa 2 ani si a tinut cont de situatia alimentara a circa 2500 de femei asiatice.

Oamenii de stiinta chinezi vin sa intareasca rezultatele altor studii similare si anume, surplusul de greutate in timpul sarcini are efecte negative asupra sanatatii. Acestia spun ca pentru o femeie gravida, numarul de calorii necesare intr-o zi de sarcina este de circa 2200.

Potrivit opiniei specialistilor chinezi, desi este foarte normal ca femeile sa ia in greutate in timpul sarcinii, datele arata ca ingrasarea excesiva are efecte daunatoare si asupra fatului, nu numai a mamei.

Ce este indicat sa mancati in primele 6 luni de sarcina?

Se recomanda ca in primele 6 luni de sarcina, sunt recomandate cele 1.940 de calorii necesare pe zi unei femei sa nu se schimbe. Cu alte cuvinte, expertii in nutritie afirma ca un surplus de alimente NU este necesar.

De asemenea, specialistii care au luat parte la cercetare spun ca in umatoarea perioada, femeia are nevoie de doar 200 de calorii in plus, echivalentul unui iaurt. Potrivit cercetatorilor, femeile care castiga mai multe kilograme decat este recomandat in timpul sarcinii sunt supuse unui risc de trei ori mai mare de a avea probleme cu greutatea sau de a deveni obeze 16 ani mai tarziu.

Expertii in nutritie afirma ca legumele verzi sunt foarte indicate in dieta femeilor insarcinate, iar printre ele se afla fasolea boabe si broccoli sunt in top, dat fiind faptul ca aduc cantitati importante de fier si fibre. In plus, broccoli furnizeaza vitamina B. Aportul insuficient de fier si vitamina B poate cauza malformatii viitorului copil.

Carnea alba si ouale sunt cele mai bune surse de proteine. Un aport suficient de proteine este esential pentru buna dezvoltare a fatului. Ouale aduc si vitamina D, esentiala pentru absorbtia calciului. Aceste alimente trebuie incluse in dieta zilnica a femeilor gravide, spun specialistii.

Ovazul este bogat in carbohidrati, da o confortabila senzatie de satietate, iar prin aportul important de fibre contribuie la eliminarea toxinelor, insa sunt foarte bune si nucile, tofu si soia, care reprezinta o foarte buna sursa de omega 3 si acizi grasi esentiali.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce se intampla cu gravidele care mananca in exces in perioada sarcinii?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!