Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Constipatia la copii – 3 remedii naturale eficiente0 Comments

Publicat in:


Schimbarea alimentatiei, administrarea de medicamente sau lipsa de hidratare suficienta sunt cateva dintre cauzele constipatiei la copii. Cum medicatia are la randul ei efecte secundare, cel mai bine ar fi sa apelezi la remedii naturale.

Constipatia la copii

Constipatia la copii

Fructele uscate sunt un remediu excelent pentru tratarea constipatiei la copii (si nu numai). Provoaca mai putine probleme digestive decat fructele in stare cruda si in plus, contin mai multi nutrienti, precum vitamina C si fier. Pentru ca cel mic sa beneficieze de nutrientii din fructele uscate este important ca acestea sa fie uscate la soare si sa nu fie tratate cu dioxid de sulf sau parafina sau sa aiba zahar adaugat.

Piure de prune uscate

Pune 7-8 prune (fara samburi) impreuna cu o cana cu apa si da-le pe foc timp de 8-10 minute, pana se inmoaie. Lasa-le apoi sa se raceasca, pastrand lichidul care s-a format in urma fierberii.

Paseaza prunele cu ajutorul robotului de bucatarie, adaugand apa in care au fiert, pentru a ajunge la consistenta dorita.

Din amestec administreaza celui mic 2-4 lingurite. Pastreaza restul de piure inchis intr-un recipient etans, timp de maxim 3 zile, in frigider.

Piure de pere

Perele sunt foarte bogate in fibre, fiind un excelent remediu pentru constipatie si, in plus, sunt alacaline si bine tolerate chiar si de bebelusii cu probleme digestiv.

Cel mai bine ar fi sa pregatesti perele la aburi si sa le pasezi atunci cand sunt suficient de moi, cu ajutorul unui blender sau direct cu furculita.

CE NU STIAI

In ciuda parerii generale, merele sunt mai putin eficiente in caz de constipatie, ele fiind recomandate, dimpotriva, in caz de diaree – merele coapte sunt pe lista alimentelor recomandate in caz de regim, in urma unui episod diareic.

Consumate crude, merele sunt prea acide pentru stomacul bebelusului si pot cauza probleme digestive. Cele mai putin acide (si ca atare, potrivite pentru meniul bebelusilor) sunt merele din soiul Golden.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Constipatia la copii – 3 remedii naturale eficiente

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!