Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Remedii naturiste pentru conjunctivita0 Comments

Publicat in:


Conjunctivita apare odata cu inflamatia conjunctivei (stratul exterior al ochiului care acopera partea alba numita sclera). Iata o serie de remedii naturiste pentru tratarea conjunctivitei.

Conjunctivita la copii

Conjunctivita la copii

Ce inseamna cu exactitate conjunctivita?

Conjunctivita sau „Ochii rosii” apare odata cu inflamatia conjunctivei (stratul exterior al ochiului care acopera partea alba numita sclera). Acest strat exterior ajuta in lubrifierea ochiului prin producerea lacrimilor si mucusului, si de asemenea, interzice accesul microbilor in ochi.

Cand conjunctiva este umflata si rosie, inseamna ca a fost iritata. Multe persoane nici nu trateaza aceasta infectie datorita faptului ca dispare in 7 pana la 10 zile, fara niciun tratament, dar este o afectiune foarte frecventa si poate fi contagioasa. Pe de alta parte, aparitia ei este un semn ca sistemul imunitar este foarte slabit.

Cate tipuri de conjunctivita exista?

Conjunctivita virala, foarte contagioasa este cauzata de un virus respirator comun, care poate provoca, de asemenea, si dureri de gat si o parte din infectiile respiratorii superioare.

Virusul herpetic poate provoaca, de asemenea, „ochii rosii”, afectiune care poate dura pana la trei saptamani si devine cronica. Netratata, afectiunea dispare de la sine dupa 5, 7 zile. Pentru unii virusi care cauzeaza conjunctivita nu exista tratament, dar problema mai mare este aceea ca se pot raspandi cu usurinta.

Conjunctivita bacteriana este cauzata de bacterii, este foarte contagioasa si se raspandeste cu usurinta. Apare atunci cand bacteriile intra in ochi sau in zona ochilor. Totodata, o serie de infectii comune (cea cu stafilococ, gonoreea, gripa Haemophilus B) pot cauza si ele aparitia afectiunii.

Infectiile bacteriene dureaza pana la 10 zile, iar netratate pot produce probleme serioase. Alergiile sezoniere pot duce si ele la conjunctivita, chiar si cele la parul de animale. Acestea pot fi foarte neplacute deoarece afecteza chiar ambii ochi.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Remedii naturiste pentru conjunctivita

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!