Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Implicarea barbatilor in cresterea copilului in functie de trasaturile anatomice0 Comments

Publicat in:


Anumite trasaturi ale corpului unui barbat pot sa influenteze felul in care acesta va avea grija de viitorii sai copii. In urma unui studiu realizat de expertii de la Academia Nationala de Stiinte a SUA se arata ca exista o conexiune intre dimensiunile testiculelor si calitatea de parinte a unui barbat. Potrivit specialistilor americani, cu cat sunt mai mici testiculele unui barbat, cu atat este posesorul lor un tata mai responsabil fata de copiii sai.

Implicarea barbatilor in cresterea copilului

Implicarea barbatilor in cresterea copilului

Cercetarea a fost realizata pe 70 de barbati din SUA care si-au lasat creierele si testiculele puse la RMN, in timp ce priveau fotografii cu copiii lor.

Potrivit BBC, rezultatul testelor a fost ca aceia care poseda testicule mai mici au reactionat mai puternic emotional la vederea copiilor, decat ceilalti barbati.

Femeile, partenerele respectivilor tati au fost puse sa completeze un chestionar despre gradul de implicare al acestora in cresterea copiilor, si rezultatul a coincis, respectiv ca barbatii parinti buni sunt cei care au astfel de testicule mai mici.

Nivelul testosteronului poate influenta paternitatea?

Specialistii americani sunt de parere ca in societatile moderne occidentale copiii cu parinti mai implicati au rezultate mai bune in dezvoltare.

De exemplu, James Rilling , profesor de antropologie la Universitatea Emory din Atlanta, Georgia a dorit sa observe care este motivul din cauza caruia in ultimele decenii s-a majorat mult numarul tatilor care nu se implica in cresterea copiilor lor si lasa acest demers mai mult in seama mamelor acestor micuti.

Expertul si-a pus intrebarea daca este vorba despre o problema biologica. Alte studii au relevat faptul ca nivelul testosteronului ar influenta paternitatea, insa acest factor poate varia foarte mult in timp, din cauza varstei, a dietei sau a starii generale de sanatate.

Potrivit datelor publicate de BBC, autorii cercetarii din SUA sustin ca volumul testicular este probabil o masura mult mai stabila decat testosteronul.

Conform specialistilor de la Universitatea Emory din Atlanta explicatia ar fi aceea ca cu cat testiculele sunt mai mari, cu atat ejacularile sunt mai bogate, dar asta nu garanteaza si nasterea mai multor copii mici.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Implicarea barbatilor in cresterea copilului in functie de trasaturile anatomice

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!