Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Incontinenta urinara la femei – cauze si tratament0 Comments

Publicat in:


In lumea intreaga tot mai multe reprezentante ale sexului frumos au dificultati din cauza incontinentei urinare. Potrivit ultimelor cercetari legate de acest subiect, circa 25% dintre femeile care au peste 40 de ani sufera de aceasta problema de sanatate.

Cu toate acestea, ca urmare a unor prejudecati multe dintre ele nu merg la un medic specialist, fiindca le este pur si simplu rusine de situatia in care se gasesc. Expertii sustin ca in cazul in care suferiti de aceasta afectiune, un medic va poate face cateva recomandari care va pot scapa de probleme.

Incontinenta urinara

Incontinenta urinara

Cauze ale incontinentei urinare

Desi incontinenta urinara este o problema de sanatate rusinoasa pentru multe doamne, aceasta boala se poate trata destul de usor. Ea apare ca urmare a stresului sau a manifestarii unor probleme de sanatate.

Medicii spun ca femeile care au probleme de incontinenta urinara sunt in general cele care au nascut o data sau de mai multe ori si care au muschii pelvieni mai slabiti. La aceste femei, uretra nu ramane inchisa in momentul cand se manifesta diferite presiuni precum tusea sau orice fel de sport care implica incordarea muschilor, de pilda, culturismul.

Potrivit Health.com, o femeie care sufera de acest tip de incontinenta urinara are nevoie sa mearga la toaleta foarte des, dar deseori se intampla sa nu reuseasca acest lucru, ceea ce devine agasant pentru cea in cauza. Specialistii sunt de parere ca asta se intampla deoarece vezica se contracta excesiv, avertizand asupra nevoii de a merge la baie doar cu putin timp inainte.

Medicii recomanda si terapia comportamentala pentru a va scapa de probleme!

Sursa citata mai scrie ca incontinenta poate fi determinata de aparitia unor infectii urinare, de probleme ale intestinelor sau de accidente vasculare. In cazul in care aceasta afectiune nu are depistata o astfel de cauza, atunci incontinenta va fi numita – vezica hiperactiva.

Totusi, in general, se intalneste des incontinenta urinara mixta, care combina tipurile de mai sus, iar medicilor specialisti le este greu sa gaseasca o cauza.

Tratamentul incontinentei urinare

Pentru a trata incontinenta urinara, este indicat sa apelezi la medicul specialist urolog sau ginecolog, care iti vor pune un diagnostic si un tratament corespunzator. De asemenea, poti sa iti iei si alte masuri de preventie, facand cateva exercitii care sa iti intareasca muschii pelvini, de exemplu cele de tip Kegel, care vor intari muschii pelvieni.

In plus, medicii recomanda si terapia comportamentala, cea in care inveti sa iti programezi mersul la toaleta si sa eviti sa consumi multe lichide pe parcursul unei zile.

Conform specialistilor, pentru a trata aceasta boala se mai folosesc tratamente sunt medicamentoase, hormonale sau chirurgicale.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Incontinenta urinara la femei – cauze si tratament

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!