Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Top mituri legate de fertilitate0 Comments

Publicat in:


Pentru femeile care vor sa devina insarcinate si nu reusesc din cauza multor motive exista o multime de mituri, care se refera la faptul ca acestea nu pot sa conceapa un copil. Majoritatea acestor prejudecati fac multe greutati unui cuplu care vrea sa aiba un mostenitor si nu sunt deloc adevarate, ba dimpotriva, false.

Mituri legate de fertilitate

Mituri legate de fertilitate

Sexul zilnic

Printre aceste prejudecati se afla si faptul ca sexul zilnic favorizeaza fertilitatea. Specialistii au observat de-a lungul timpului ca nu cantitatea sexului este importanta atunci cand vrei sa ramai gravida, ci momentul in care intreprinzi actele sexuale. Acestia sustin ca nu poti ramane insarcinata decat in perioada ovulatiei, deci cel mai important este sa cresti numarul partidelor sexuale cu cateva zile inainte si in timpul ovulatiei.

Acest aspect nu inseamna ca nu ai voie sa faci sex in restul perioadei. Important este sa nu iti pui prea multe sperante in faptul ca vei ramane insarcinata rapid, sunt de parere specialistii din acest domeniu, citati de Care2.com.

Anticonceptionalele

Un alt mit se refera la faptul ca pastilele anticonceptionale pot sa afecteze fertilitatea. Medicii ne anunta ca din contra, acestea iti protejeaza sansele de conceptie, dar te ajuta sa tratezi o parte dintre problemele care iti pot afecta fertilitatea.

Potrivit Care2.com, piluelele contraceptive regleaza ciclul menstrual, reduc chisturile ovariene si simptomele endometriozei, toate fiind posibile cauze ale infertilitatii.

Poti concepe un copil chiar si a doua zi dupa ce ai renuntat la anticonceptionale!

Timpul de asteptare dupa intreruperea anticonceptionalelor

O alta prejudecata este cea referitoare la faptul ca este necesar sa astepti cateva luni dupa anticonceptionale ca sa concepi. Medicii spun ca nu trebuie sa te iei dupa unul dintre cele mai comune mituri despre fertilitate si anticonceptionale. Nu trebuie sa astepti luni de zile dupa ce renunti la pastile, pentru a incerca sa ramai gravida.

De exemplu, poti concepe un copil chiar si a doua zi dupa ce ai renuntat la ele. Nu s-a dovedit pana in acest moment ca asteptarea ar fi mai benefica in vreun fel pentru conceptie sau fat sau ca obtinerea prea rapida a sarcinii dupa oprirea lor ar putea afecta copilul.

Numai femeile au probleme de fertilitate

Alta prejudecata vizeaza faptul ca numai femeile au probleme de fertilitate, ele ar fi cele care nu pot concepe copii si care sufera de infertilitate. Expertii au observat ca deseori, atunci cand un cuplu are parte de probleme de fertilitate, prima luata in atentie este femeia. Totusi, in peste 50% dintre cazurile care se prezinta la medic cu diagnostic de infertilitate, barbatul este cel care are probleme.

Pana la 30 de ani femeile sunt protejate de probleme

Oare apar problemele de fertilitate la femei abia dupa 30 de ani? Raspunsul expertilor este acela ca, desi fertilitatea incepe sa se diminueze odata cu timpul, este eronat sa credem ca pana la 30-35 de ani femeile sunt protejate de probleme care le-ar putea impiedica sa conceapa un copil.

Medicii ne anunta ca fertilitatea scade in mod natural dupa 30 de ani. Cu toate acestea, exista si alte motive ale infertilitatii unei femei, care o pot impiedica sa conceapa un bebelus. Potrivit sursei citate, de aceea este recomandat sa ajungi la un medic specialist, in momentul cand incerci mai multe luni consecutiv sa faci un bebelus si constati ca inca nu reusesti sa duci la capat acest deziderat.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Top mituri legate de fertilitate

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!