Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum poti sa ramai fara mostenitori? Cauze si sfaturi!0 Comments

Publicat in:


Medicii sustin ca persoanele care isi doresc copii ar trebui sa isi ia masuri de precautie si sa evite anumite bauturi sau anumite alimente. De exemplu, s-a observat ca obezitatea este responsabila pentru numeroase cazuri de infertilitate la femei si barbati, potrivit unor cercetari recent efectuate in Marea Britanie.

Infertilitatea - cauze

Infertilitatea - cauze

De pilda, expertii au observat ca la barbati, kilogramele in plus au rolul nociv de a diminua numarul spermatozoizilor, carora le scade si mobilitatea. In plus, in cazul femeilor, obezitatea influenteaza negativ hormonii implicati in reproducere.

De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca dusurile fierbinti nu sunt indicate barbatilor, din cauza ca spermatozoizii pot fi influentati mult de caldura.

Potrivit specialistilor britanici, temperatura din scrot are cu un grad mai mult decat cea din restul corpului, tocmai pentru a proteja lichidul seminal. Asadar, reprezentantii sexului puternic ar trebui sa evite dusurile fierbinti sau orice sursa de caldura in zona intima. In cazul femeilor, s-a observat ca daca acestea au obiceiul de a consuma zilnic cafea in exces, acest demers poate sa ingreuneze sansele femeilor de a ramane insarcinate.

Specialistii sustin ca femeile care consuma mai mult de patru cani de cafea pe zi prezinta cu 25% mai putine sanse de a ramane gravide. Asadar, este bine sa te limitezi la consumul a cel mult doua cesti pe zi!

Si medicamentele joaca un rol important in problemele de infertilitate

Medicamente precum antidepresivele, anumite antibiotice si analgezice diminueaza si ele sansele de procreere. Mare atentie insa la steroizii anabolizanti folositi de unii sportivi cu scopul majorarii masei lor musculare. Medicii sunt de parere ca in timp, administrarea anabolizantilor duce la impotenta si la atrofierea testiculelor.

Referitor la pastilele contraceptive luate de femei, trebuie spus ca acestea nu diminueaza fertilitatea, ci ofera suport pentru tratarea unor boli, care pot cauza infertilitate.

Alte studii au indicat faptul ca bisfenolul A, substanta care se gaseste in ambalajele de plastic poate reduce fertilitatea si chiar poate creea disfunctii sexuale, si la femei si la barbati. Prin urmare, trebuie sa evitati pe cat posibil aceasta substanta, daca vreti sa aveti mostenitori!




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum poti sa ramai fara mostenitori? Cauze si sfaturi!

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!