Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce exista riscul de autism la un copil conceput de parinti mai in varsta?0 Comments

Publicat in:


Un copil reprezinta un dar extraordinar pentru fiecare dintre noi, iar majoritatea oamenilor isi doresc un mostenitor. Ce se intampla insa in momentul cand unul dintre parinti este mai in varsta? Poate afecta varsta acestuia modul in care se va dezvolta copilul in viitor?

Iata ca expertii sustin ca paternitatea tardiva creste riscul de autism si schizofrenie la copii, aceasta fiind concluzia unui nou studiu realizat in Islanda si publicat in revista Nature.

Cauze autism - varsta nasterii

Cauze autism - varsta nasterii

Potrivit Health.com, varsta inaintata a mamelor nu are nicio influenta asupra riscului pentru aceste tulburari. Cercetarea arata faptul ca riscul de producere a mutatiilor genetice spontane se majoreaza semnifictaiv cu varsta pe care tatal o are la momentul conceperii bebelusului.

De pilda, pentru a evalua importanta mutatiilor, cercetatoarea irlandeza Augustine Kong a studiat genomurile a 78 de copii care sufera de tulburari autistice si de schizofrenie si pe cele ale parintilor lor.

S-a stabilit in urma studiului mentionat ca o mare parte a mutatiilor proveneau din genomul transmis de tata, iar varsta pe care o avea in momentul conceperii bebelusului joaca un rol important in cresterea numarului lor.

In Islanda, varsta medie a parintilor in momentul conceperii a crescut de la 27,9 de ani in 1980 la 33 de ani in 2013!

Un alt savant care a participat la acest studiu, Kari Stefansson, a afirmat ca un barbat care devine tata la varsta de 40 de ani transmite de doua ori mai multe mutatii copilului decat o face un barbat care devine tata la 30 de ani.

Potrivit sursei citate, acest mecanism poate fi benefic pentru diversitate, dar nu si atunci cand vine vorba de mutatii care declanseaza maladii genetice. Conform unor informatii statistice, in Islanda, varsta medie a parintilor in momentul conceperii a crescut de la 27,9 de ani in 1980 la 33 in 2011.

Expertii mai spun ca o parte substantiala din noile cazuri de autism din ultimii ani ar putea fi asociata cu varsta tatilor, care a inceput sa creasca substantial. Autismul reprezinta o tulburare a creierului care interactioneaza cu abilitatea de a comunica si de a relationa cu cei din jur. Semnele autismului se dezvolta aproape indotdeauna inaintea implinirii varstei de 3 ani, desi aceasta afectiune este uneori diagnosticata abia mai tarziu.

Potrivit sursei citate, parintii devin ingrijorati atunci cand observa ca micutul lor nu incepe sa vorbeasca si nu raspunde sau nu interactioneaza ca si ceilalti copii de aceeasi varsta.

Copiii cu autism nu au o dezvoltare normala a vorbirii si pot sa para surzi, cu toate ca testele de audiometrie sunt normale.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce exista riscul de autism la un copil conceput de parinti mai in varsta?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!