Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce este important testosteronul pentru viata unui barbat?0 Comments

Publicat in:


Potrivit ultimelor cercetari stiintifice, nivelul testosteronului stabileste trasaturile fizice ale baietilor, inca din viata intrauterina. Un nou studiu realizat la Universitatea din Shanghai, China, a indicat faptul ca diferenta dintre lungimea aratatorului si cea a inelarului indica la ce cantitate de testosteron a fost expus fatul.

Specialistii chinezi sustin ca la un copil mic, un inelar lung, mai lung decat aratatorul, denota o concentratie mare de testosteron, iar unul mai scurt decat aratatorul arata o cantitate mica de testosteron, ceea ce inseamna ca si trasaturile vor fi mai feminine.

Testosteron

Testosteron

Potrivit BBC, expertii sunt de parere ca inelarul lung reprezinta un adevarat semn al prezentei unei cantitati mari de testosteron. Acest deget poate face ca si chipul sa fie robust, trasatura care apare inca din copilarie, inainte de pubertate.

Aceasta concluzie a cercetarii a reiesit dupa ce s-au masurat aratatorul si inelarul in cazul a 17 baieti cu varste cuprinse intre 4 si 11 ani, acestia fiind si fotografiati. Potrivit savantilor chinezi, analiza pe calculator a aratat cat de stransa este legatura dintre lungimea degetelor si trasaturile faciale.

Acestia sustin ca, cu cat testosteronul este mai prezent cu atat maxilarele unui copil nou-nascut sunt mai puternice, ochii mai mici, fruntea mai putin inalta, nasul mai scurt si mai larg, sprancenele mai groase si fata mai larga. Pentru ceilalti baieti, cu un inelar mai scurt si un aratator lung, acestia aveau un aspect usor efeminat, potrivit datelor unui studiu care a fost publicat in Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences.

Cateva date inedite despre testosteron

Testosteronul reprezinta masculinitate, iar acest hormon ofera energie, contribuie la dezvoltarea masei musculare si sustine activitatea sexuala, dar ajuta si la imbunatatirea starii de spirit si a sanatatii osoase.

Potrivit BBC, limita inferioara a valorilor testosteronului se situeaza intre 290-300 nanograme pe decilitru. Limita superioara se afla intre 1000 si 1200 nanograme de decilitru. Totusi, un nivel scazut de testosteron are si cateva efecte negative asupra corpului uman. Printre acestea se afla si lipsa de energie.

Expertii sunt de parere ca oboseala este un efect comun al nivelului scazut de testosteron. Este posibil sa simtiti ca nu mai aveti energia pe care o aveati inainte sau va veti simti extrem de obosit. Un somn lung si sanatos poate fi suficient pentru a va creste nivelul de energie. Incercati sa dormiti cel putin 7-8 ore in fiecare noapte.

In plus, lipsa apetitului sexual poate fi cauzata de nivelul scazut de testosteron. Acelasi lucru este valabil si in cazul disfunctiilor erectile. Cu toate acestea, nivelul scazut de testosteron este de foarte putine ori singurul motiv pentru care aveti erectii mai slabe si mai putine.

Alte probleme medicale care pot fi de vina sunt bolile de inima sau diabetul

Nivelul scazut al testosteronului va poate afecta concentrarea si memoria. Este posibil sa uitati ca v-ati facut planuri si veti avea probleme de concentrare. Pentru a remedia problemele incercati sa va relaxati prin intermediul exercitiilor yoga, sportului sau masajului.

Lipsa testosteronului poate duce la schimbari ale masei musculare. Deoarece testosteronul ajuta la contruirea musculaturii, atunci cand nivelul acestuia scade, la fel se intampla si cu masa musculara. Exercitiile regulate pot ajuta la cresterea nivelului testosteronului.

Nivelul scazut de testosteron nu numai ca va determina modificari la nivelul masei musculare, dar veti observa si ca v-ati ingrasat. In cazul in care nu faceti exercitii fizice ca sa ardeti caloriile, se va depune grasimea. Pentru a evita acest lucru, incercati sa urmati o dieta sanatoasa. Daca sunteti supraponderal sau obez, atunci cand pierdeti in greutate corpul va produce mai mult testosteron.

S-a mai observat in cadrul unor teste ca nivelul scazut al testosteronului este legat de osteoporoza, o boala care slabeste oasele. Exista, insa si alte cauze ale osteoporozei, de aceea este necesar sa vorbiti cu medicul. Ca sa va puteti va mentine oasele sanatoase, trebuie sa faceti exercitii regulat, sa renuntati la fumat si sa reduceti consumul de alcool.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce este important testosteronul pentru viata unui barbat?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!