Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Copilul tau minte? Foloseste aceste sfaturi0 Comments

Publicat in:


De ce spune minciuni copilul? Ei bine, copilul minte pentru ca la varsta lui nu e capabil sa faca diferentierea clara intre fictiune si realitate. Pana pe la 3-4 ani, copilul nu are o reprezentare clara a notiunii de minciuna deoarece nu percepe conceptul de adevar obiectiv bazat pe fapte. Dimpotriva, la aceasta varsta, imaginatia sa este debordanta, alimentand nevoia de a „inflori” lucrurile.

Copilul minte - Sfaturi

Copilul minte - Sfaturi

Daca ii gasiti cartile vraiste pe podea in loc sa fie frumos aranjate pe raft, copilul va poate povesti ca s-a impiedicat si a lovit raftul cu cartile, provocand o avalansa de carti – cand, in realitate, el doar a incercat sa ia cateva carti din teanc si celelalte au cazut din greseala. Copilul poate sa uite foarte repede chiar cum s-au intamplat lucrurile. El a adus noroi in bucatarie, sau a fost cainele? Oare el a mazgalit peretii camerei lui sau prietenul lui, ultima oara cand s-au jucat impreuna?

Ce trebuie sa faceti cand copilul dvs. minte?

Iata cateva moduri in care va puteti ajuta copilul sa fie sincer:

Incurajati sinceritatea

In loc sa-l certati foarte tare atunci cand minte, multumiti-i prichindelului dumneavoastra cand este cinstit si spune adevarul. De exemplu, ati putea spune „Grozav ca mi-ai spus despre camionul stricat. Acum inteleg cum de a ajuns asa”.

Evitati sa va puneti copilul in situatii incriminatorii

Incercati sa nu-l anchetati in amanunt cu privire la greselile pe care le face. La urma urmei, in multe cazuri e perfect evident; daca are ciocolata intinsa pe toata fata atunci stiti exact ce s-a intamplat cu desertul surioarei lui. Chestionam adesea copiii pentru ca vrem ca ei sa marturiseasca faptele comise dar se intampla ca aceasta sa duca la confruntari cu totul inutile.

Actionati numai pe baza a ceea ce stiti

Spuneti-i copilului dumneavoastra pe un ton foarte intelept si practic: „Uite, nu e corect sa iei din bomboanele surioarei tale. Sunt ale ei si se supara daca nu le mai are. Hai sa-i dam cateva din ale tale, esti de acord?”. Prin aceasta strategie, nu numai ca ati ocolit confruntarea directa „marturiseste ca minti” dar i-ati aratat si modul cum isi poate repara greseala. Pentru viitor, a sti cum sa repari o greseala e cu mult mai important decat a sti cum sa faci fata unei anchete.

Creati un sentiment de incredere

Aratati-i copilului dumneavoastra ca aveti incredere in el si ca el poate avea incredere in dumneavoastra spunandu-i intotdeauna adevarul. Faceti o prioritate din a va respecta intodeauna cuvantul dat si cereti-va scuze cu sinceritate daca incalcati o promisiune. Va invata cu mult mai mult din comportamentul dumneavoastra decat din admonestari.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Copilul tau minte? Foloseste aceste sfaturi

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!