Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce sufera copiii de stari depresive0 Comments

Publicat in:


Desi pare putin probabil, iata ca expertii din Marea Britanie au ajuns la concluzia ca si copiii de pana la 5 ani pot sa aiba parte de stari depresive. Specialistii britanici au descoperit ca mii de micuti de pana la 5 ani sufera de depresie. In plus, savantii britanici atrag atentia ca numarul cazurilor s-a majorat in ultimii 10 ani destul de mult in aceasta privinta.

Depresia la copii

Depresia la copii

Expertii atrag atentia ca micutii sunt afectati de stres, de presiunea sociala, de tehnologiile moderne, de testele de la scoala si de tensiunile din familie, toate acestea crescand riscul problemelor mintale. De exemplu, in Marea Britanie, se estimeaza ca in jur de 80.000 de copii sufera de depresie severa, 8.000 dintre acestia avand sub 10 ani, potrivit Institutului National de Sanatate si Excelenta Clinica din aceasta tara.

Simptome ale depresiei la copii

Medicii britanici arata ca, in ultimul deceniu, a crescut numarul copiilor care prezinta semne de depresie, acesta fiind un fenomen ingrijorator. Medicul pediatru Gemma Trainor, de la Greater Manchester West Foundation Mental Health Trust arata ca cei mici care sufera de depresie sunt retrasi si au dificultati in a-si face prieteni. In plus, pot surveni si simptome precum:

  • oboseala constanta,
  • somnul insuficient,
  • lipsa poftei de mancare si
  • durerea.

Copiii si adolescentii care au un parinte cu depresie au riscul de 3 ori mai mare de a face depresie decat cei ai caror parinti nu au depresie. Conform specialistilor, atat trasaturile familiale mostenite cat si convietuirea cu un parinte care are depresie poate creste riscul copilului de a suferi de o astfel de stare.

Care sunt factorii care cauzeaza depresia la cei mici?

Depresia la copii si adolescenti se poate datora stresului, problemelor sociale si conflictelor familiale nerezolvate. Ea poate fi de asemenea asociata traumelor precum violenta, abuzul sau neglijarea.

In plus, adolescentii care au afectiuni medicale serioase indelungate, probleme la invatatura sau tulburari de comportament pot face mai usor depresie. Trebuie spus ca s-a observat ca unele medicamente pot declansa depresia ca de exemplu steroizii sau medicamentele narcotice administrate pentru calmarea durerii.

Printre cei cativa factori care cresc riscul de a face depresie la tineri se afla si faptul ca un parinte sau un membru apropiat din familie are depresie. De exemplu, copiii sau adolescentii care au un parinte cu depresie au probabilitate de 3 ori mai mare de a face depresie.

In cazul in care cei mici au mai avut un episod depresiv, in special la o varsta mica sau daca au afectiuni medicale cronice, cum ar fi diabetul sau epilepsia, este posibil sa aiba parte de depresii. Alti factori importanti pentru aceasta boala ar putea sa fie prezenta unei alte tulburari psihice, cum ar fi comportament dezordonat sau anxietate, decesul unui membru al familiei, abuzul fizic sau sexual sau abuzul de alcool si droguri.

Medicii mai spun ca fetele la inceputul pubertatii sunt de 2 ori mai predispuse pentru a face depresie decat barbatii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce sufera copiii de stari depresive

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!