Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Diversificarea – Cum sa prepari o masa buna pentru micutul tau?0 Comments

Publicat in:


In viata unei mame este foarte important sa invete cum sa prepare in mod cat mai corect o masa pentru copilul mic. Medicii sustin ca pregatirea mancarurilor pentru bebelusi pare foarte complicata la prima vedere, insa este foarte simplu sa gatesti mancare sanatoasa pe care sa i-o dai celui mic atunci cand isi diversifica alimentatia.

Diversificarea - sfaturi

Diversificarea - sfaturi

Este si eficient acest demers, si mult mai ieftin decat sa cumperi unele produse deja pregatite.

Atentie la ustensile

Trebuie spus ca mancarea copiilor mici este deseori pasata sau rasa, asa ca ai nevoie de cateva ustensile care sa iti faca munca mai usoara: o razatoare, un storcator de fructe, un mixer, un blender si cateva recipiente din plastic si sticla in care sa zdrobesti, sa razi sau sa amesteci ingredientele.

Regulile de igiena

Trebuie sa tii cont de faptul ca daca te vei apuca sa prepari ceva, legumele si fructele trebuie spalate bine, gatite la temperatura potrivita si apoi transformate in piureuri sau alte preparate gustoase. In plus, tine cont ca exista cateva reguli care trebuie respectate atunci cand pregatesti mancarea pentru bebelus.

Ingrediente cat mai proaspete

Pentru a face o mancare buna pentru cei mici foloseste cat mai multe ingrediente proaspete. Cumpara fructe si legume de pe o zi pe alta, bine coapte. Si cele congelate in conditii optime sunt o varianta. Apa pe care o folosesti pentru pregatirea mancarurilor trebuie sa fie din sursa sigura.

Daca vrei sa faci pentru copil un piure, atunci trebuie sa folosesti apa in care ai fiert legumele.

Cea mai buna metoda de gatit pentru copii

Trebuie sa stii ca legumele precum cartofii, morcovii sau merele pot fi fierte, coapte sau gatite la aburi inainte sa fie pasate. Potrivit specialistilor, cea mai indicata metoda este gatirea la aburi, pentru ca pastreaza o mare parte din valorile nutritive ale alimentelor.

Daca vrei sa faci pentru copil un piure, atunci trebuie sa folosesti apa in care ai fiert legumele. Pe masura ce bebelusul trece catre mai multe mese cu alimente solide, poti sa reduci si cantitatea de lichid din piureuri.

Alte sfaturi

Expertii in nutritie mai spun ca pentru a face o supa, carnea de pui fiarta bine poate fi taiata foarte fin cu un robot de bucatarie, astfel incat cel mic sa o poata manca usor. In cazul in care ai pregatit o supa crema sau un suc natural, ar fi bine sa le si strecori pentru a fi sigur ca ai scapat de samburi sau coji.

Tine cont de faptul ca unele fructe, cum sunt avocado sau bananele, nu au nevoie de nicio pregatire prealabila ca sa le poti face piure.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Diversificarea – Cum sa prepari o masa buna pentru micutul tau?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!