Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum trebuie sa iti educi micutul sa adopte niste obiceiuri sanatoase0 Comments

Publicat in:


Majoritatea copiilor ar trebui sa invete de mici care sunt obiceiurile pe care trebuie sa si le insuseasca pentru a evita problemele de sanatate sau alimentatie. Parintii ar trebui sa il ajute pe cel mic sa creasca frumos si sanatos. Care2.com scrrie despre cateva obiceiuri pe care trebuie sa si le insuseasca orice copil de la tatal sau mama sa.

Obiceiuri sanatoase la copii

Obiceiuri sanatoase la copii

Spalatul pe maini

De pilda, spalatul pe maini reprezinta un obicei care trebuie insuflat in rutina zilnica a copilului inca de cand este mic. Este necesar sa il incurajezi sa se spele pe maini inainte de a manca ceva sau dupa ce foloseste toaleta. D

De asemenea, este bine sa il inveti pe cel mic ca spalatul pe maini reprezinta un proces care cuprinde trei elemente – apa, sapunul si frecarea. Care2.com scrie ca este important nu doar sa invete sa spele pe maini, ci sa o faca si corect!

Ingrijirea danturii

Trebuie spus ca este important sa ii ingrijesti dantura inca de dinainte de eruperea primului dintisor, iar pe masura ce creste, sa ii periezi cu atentie dintii, pentru ca pe la 5-6 ani sa il inveti sa o faca singur, de doua ori pe zi.

Imediat dupa ce cel mic va deprinde principalele miscari de periere a dintisorilor, trebuie sa introduci treptat si ata dentara in igiena orala a copilului.

Pentru aceasta, este bine sa ii si arati felul cum trebuie sa o foloseasca, pentru o curatare corecta si completa a dintilor. Este bine sa iti obisnuiesti copilul sa faca dus zilnic si sa invete ca trebuie sa spele pe cap o data la cateva zile. Totul se face in functie de ceea ce recomanda medicul pediatru sau in functie de tipul de par al micutului.

Igiena corporala

Copiilor le place sa se joace, asa ca este bine sa stie faptul ca dupa o zi plina de joaca trebuie sa acorde atentie igienei corporale pentru indepartarea germenilor si microbilor de pe corp. Parintii trebuie sa se ingrijeasca sa faca educatia alimentara a celor mici inca din clipa diversificarii alimentatiei, de la introducerea alimentelor solide la bebelusi.

Depinde foarte mult de parinti sa ii determine pe cei mici sa adopte niste obiceiuri bune in ceea ce priveste alimentatia, sa ii indrume sa faca lucruri corecte din acest punct de vedere.

Miscarea fizica

Copiilor le place joaca si miscarea, asa ca trebuie sa tineti cont de faptul ca sportul cultivat cu regularitate in viata micutilor reprezinta unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri pe care le poate deprinde.

Sportul este foarte important pentru cel mic deoarece ii asigura o dezvoltare fizica armonioasa, dar si din punct de vedere emotional. Trebuie ca cel mic sa fie incurajat sa faca miscare in fiecare zi, ca sa nu devina sedentar, aspect care se manifesta acum la foarte multi copii. In plus, un parinte responsabil trebuie sa ii faca copilului sau un program de somn, care sa fie introdus in rutina zilnica inca de la varsta de bebelus si adaptat pe masura ce creste.

Copilul tau este necesar sa se obisnuiasca sa adoarma si sa se trezeasca in fiecare zi, cam la aceleasi ore, pentru a dezvolta obiceiul si mai tarziu, in adolescenta si la maturitate.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum trebuie sa iti educi micutul sa adopte niste obiceiuri sanatoase

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!