Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce nu este indicat biberonul0 Comments

Publicat in:


Pentru majoritatea copiilor mici, felul in care mananca este foarte important pentru dezvoltarea lor ulterioara. De pilda, folosirea inadecvata a biberonului poate face ca micutii sa aiba probleme mai tarziu. Cel putin asa arata concluziile unui studiu realizat in Marea Britanie, la Universitatea Cambridge.

Folosirea biberonului

Folosirea biberonului

Biberonul la copiii peste 1 an

Expertii britanici sustin ca micutii care au trecut de varsta de un an, dar continua sa bea lichidele din biberon si nu din cana, risca sa suporte consecintele specifice dietelor dezechilibrate. Studiul realizat de un grup de cercetatori englezi a aratat faptul ca multi dintre copiii care nu au renuntat usor la biberon nici dupa ce au implinit un an au consumat prea mult lapte.

Specialistii sustin ca acest aspect a diminuat apetitul micutilor pentru alt fel de alimente, mai ales pentru o hrana variata.

De asemenea, s-a observat ca cei mici care au acest obicei se lenevesc si accepta cu greu sa invete sa manance singuri sau din cana, castron ori farfurie. Potrivit Health.com, astfel copii capata obiceiuri alimentare care le pot afecta sistemul digestiv.

Folosirea canilor

Expertii recomanda insistent ca parintii sa foloseasca cana in loc de biberon. Acestia sunt de parere ca si daca copiii beau cu biberonul suc de fructe, tot nu este bine. Asta se intampla deoarece fructele trebuie administrate in doze echilibrate, altfel pot afecta dantura sau pot diminua aportul nutritiv al altor alimente pe care le refuza.

Medicii ne anunta ca laptele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilului pentru a nu crea in organism un deficit de calciu. Cu toate acestea, laptele poate fi dat din cana si nu din biberon, in functie de varsta, la mesele de lapte, precizeaza acelasi studiu.

Savantii din Marea Britanie insista pe formarea deprinderilor sanatoase de la cele mai fragede varste, deoarece de cat de bine si echilibrat este hranit copilul in primii ani de viata depinde sanatatea lui ulterioara.

Pediatrii recomanda ca parintii sa demareze intarcarea sau renuntarea la biberon a copilului in jurul varstei de 12 luni, din motive variate. De exemplu, folosirea prelungita a sticlei poate duce la stricarea dintilor. Expertii spun ca cei mici care au inceput sa mearga vor tinde sa isi poarte biberonul tot timpul, band in timpul mersului, spre deosebire de bebelusii care sunt hraniti de parinti in brate si care o data ce masa s-a incheiat, iau biberonul de la gura lui.

In cazul in care biberonul contine orice altceva in afara de apa, se va obtine o solutie acida care “spală“ dantura, o decalcifiaza si produce cariile. Pe de alta parte, specialistii sustin ca copiii peste 1 an au nevoie doar de 2 pana la 3 mese de lapte pe zi, echivalentul a 500 pana la 700 ml de lapte.

Laptele este un aliment sanatos, insa ingerarea unei cantitati prea mari poate produce dezechilibre in alimentatie, determinand lipsa unor minerale importante in organism, cum ar fi fierul.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce nu este indicat biberonul

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!