Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Florile comestibile si cu ce ajuta sanatatea corpului tau0 Comments

Publicat in:


Printre florile din lumea intreaga se afla foarte multe care au si calitati nutritive si care pot fi consumate ca si aliment. In flora spontana, cat si cea cultivata sunt aproape 100 de plante care au flori comestibile.

Aceste flori pot fi mancate, preparate in salate, omlete, sosuri, deserturi sau gemuri, cu multiple beneficii pentru organism. Iata care sunt cele mai importante flori comestibile si cum te ajuta ele!

Flori comestibile

Flori comestibile

Panselutele

De exemplu, panselutele, prezinta o aroma mentolata si se pot folosi in salate sau pentru ornarea prajiturilor. Aceste flori contin vitamina A si vitamina C, bune pentru sistemul imunitar.

Trandafirul

Trandafirul se foloseste des in prepararea unor dulceturi si siropuri. Contine vitaminele A, B, C, D, E, zinc, fier, calciu, iar gustul sau difera in functie de tipul de planta si de conditiile in care a fost crescuta. Trandafirii se pot folosi ca infuzie la deserturi sau la produse de patiserie.

Toporasii

Toporasii au atat florile, cat si frunzele comestibile si se pot folosi la preperarea salatelor de vara. Floarea este adesea utilizata pentru a face jeleuri si ceaiuri si pot fi confiate si folosite ca garnitura decorativa.

La maces, atat florile, cat si fructele contin vitamina C si se pastreaza foarte bine atunci cand sunt uscate in mod corespunzator. In cazul papadiei, trebuie sa stiti ca frunzele acestei plante contin multi antioxidanti si minerale care contin un nivel ridicat de potasiu. Cu toate ca planta poate fi un pic amara, acesta poate fi un minunat ingredient in orice salata.

Florile de dovleac

Florile de dovleac se pot consuma fierte sau cruda. Totusi, floarea se ofileste repede, asa ca trebuie sa fie utilizata imediat dupa ce a fost culeasa.

La galbenele aroma lor variaza de la picant la usor piperat, pana la picant. Merge foarte bine in mancaruri precum orez, supe sau paste. Liliacul are si el un gust foarte delicat si se poate folosi cel mai bine ca garnitura. Ca sa va preparati un desert diferit, incercati sa-l amestecati intr-un iaurt cu aroma de vanilie.

Musetelul

Musetelul se poate si el utiliza in diverse sosuri si ceaiuri. Protejeaza pielea, calmeaza colicii, indeparteaza durerile de dinti, este antiseptic si relaxeaza.

Florile de salcam

Florile de salcam sunt comestibile si se pot consuma in salate sau ca atare. Sunt benefice pentru calmarea migrenelor si in afectiunile digestive. Ceaiul din flori de salcam ajuta la tratarea durerilor in gat.

Specialistii mai spun ca alte flori comestibile: bujorul, florile de mar, florile de cires, yucca, gura leului, floarea soarelui, coriandrul, albastrelele, busuiocul.

Sfaturi

Inainte de a consuma petale sau frunze de flori ca si aliment, este bine sa va informati asupra tipurilor de flori otravitoare si invatati sa le diferentiati de altele, pentru ca nu toate tipurile de flori sunt comestibile. Unele sunt otravitoare fie in mod natural, fie din cauza pesticidelor aplicate.

Trebuie sa mancati florile numai cand stiti sigur ca nu fac parte dintr-un un soi periculos. Este indicat sa utilizati numai flori care au fost crescute organic si nu mancati din diferite gradini daca nu stiti sigur ca sursa este organica.

Deseori, se poate ca florile sa fie comestibile, dar fructele si frunzele sa nu fie! Nu folositi in preparatele culinare flori care cresc pe marginea drumului. Este bine sa introduceti in alimentatie florile comestibile, una cate una, in cantitati mici, intr-o perioada mai lunga.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Florile comestibile si cu ce ajuta sanatatea corpului tau

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!