Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Slabire rapida dupa nastere0 Comments

Publicat in:


Dupa ce a dat nastere unui copil si a luat ceva in greutate, orice femeie isi doreste sa scape cat mai rapid de kilogramele in plus. Nutritionistii sunt de parere ca indiferent de modul in care ai adus pe lume copilul, te vei simti dintr-o data mult mai usoara si mai slaba decat in ultimele luni, insa trebuie sa ai mare grija la ce fel de alimente vei consuma.

In cazul in care esti mamica pentru prima data, vei fi uimita de schimbarile care se petrec in corpul tau imediat dupa ce bebelusul a venit pe lume, spun specialistii. In prima parte te vei simti din ce in ce mai usoara si vei vedea cum revii la o forma tonica. Medicii spun ca imediat dupa nastere te vei simti un pic balonata si te poti confrunta cu incontinenta urinara, dar aceste schimbari vor disparea in cateva saptamani de la momentul nasterii.

Slabire rapida dupa nastere

Slabire rapida dupa nastere

Hormonii feminini isi reiau locul in mecanismul intern, iar unele schimbari din exterior se datoreaza acestor fluctuatii hormonale. Estrogenul, care in timpul sarcinii a raspuns de extinderea uterului si dezvoltarea fatului, se diminueaza mult dupa nastere si iti lasa tesuturile moi.

Recuperarea dupa nasterea pe cale naturala este mai rapida decat cea prin cezariana, iar de aceea, daca nu ai indicatie medicala de a naste prin cezariana, nu insista doar de frica unei nasteri mai dureroase.

Specialistii sustin ca in aceasta situatie, transformarile pe care le sufera corpul sunt asemanatoare indiferent de cum ai ales sa nasti.

Daca ai trecut printr-o cezariana, te vei putea antrena abia dupa ce se vindeca total cicatricea!

Medicii sustin ca la fel ca in cazul unei nasteri pe cale vaginala, uterul tau se va contracta dupa o cezariana si va reveni la dimensiunile initiale, organele isi vor relua locul, in timp ce nivelul hormonilor va cobori brusc. Fata de o nastere naturala, vei avea de ingrijit o cicatrice dureroasa, care va amana momentul in care poti face exercitii pentru tonifierea musculaturii.

Este indicat sa incerci sa te ridici din pat a doua zi dupa nastere si sa iti misti putin picioarele, gleznele si genunchii. Chiar si o scurta plimbare prin salon este necesara daca vrei o recuperare rapida.

Trebuie sa pleci de la ideea ca transformarea abdomenului tau s-a petrecut pe parcursul celor noua luni de sarcina, asa ca ii va trebui circa aceeasi perioada pentru a reveni la forma initiala.

Potrivit sursei citate, intervalul de recuperare depinde de multi factori cum ar fi greutatea pe care o aveai inainte sa ramai gravida, kilogramele din perioada sarcinii, stilul de viata, dar si exercitiile facute in timpul sarcinii sau alaptarea. Este bine ca la inceput sa nu te fortezi sa te misti daca ai dureri, insa nici nu iti poti petrece toata ziua in pat. Tine cont de faptul ca activitatea si miscarea zilnica trebuie adaptat la nivelul de recuperare la care ai ajuns. Revenirea la activitatile obisnuite de dinainte de nastere trebuie sa o faci treptat, sustin expertii.

Intervalul de timp de dupa nastere este foarte solicitant pentru o mamica, asa ca se recomanda un echilibru intre orele de odihna si miscare. De pilda, o plimbare scurta este uneori suficienta pentru a te dezmorti si pentru a pune sangele in miscare rapid.

S-a observat ca multe din proaspetele mamici se simt pregatite sa inceapa sa faca miscare si exercitii la sase saptamani dupa nastere. Cu toate acestea, trebuie sa tii cont de faptul ca aceasta perioada depinde de felul in care ai nascut. Daca nasterea naturala a fost una usoara, este posibil sa te simti pregatita de miscare la numai doua saptamani dupa venirea pe lume a micutului.

Daca ai trecut printr-o cezariana, te vei putea antrena abia dupa ce se vindeca total cicatricea. Tine cont de faptul ca indiferent de nastere, este bine sa ceri si opinia unui medic inainte sa incepi exercitiile fizice intense.

Medicii recomanda ca in primele saptamani dupa ce ai fost externata sa faci numai miscari usoare, plimbari si multa odihna, iar lucrurile vor evolua cat se poate de bine.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Slabire rapida dupa nastere

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!