Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Probleme date de nasterea prematura0 Comments

Publicat in:


Potrivit datelor unei cercetari realizate in Marea Britanie, nasterile premature pot sa faca probleme pentru conectivitatea intre diferite parti ale creierului, iar asta ar putea creste riscul de tulburari de autism si deficit de atentie.

Studiul a fost publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) din SUA. Mai multe cercetari efectuate in trecut au aratat ca autismul si tulburarile de concentrare ii afecteaza mai frecvent pe copii nascuti in mod prematur.

Probleme nastere prematura

Probleme nastere prematura

Oamenii de stiinta din cadrul Kings College din Londra au examinat prin RMN conexiunile specifice din creierul a circa 66 de copii. Dintre acestia, 47 de micuti s-au nascut inainte de saptamana a 33-a de gestatie, iar restul de 19 copii au sosit pe lume la termen, fara probleme.

Expertii au vrut sa verifice conexiunile din creier dintre talamus, centrul reflexelor emotionale, si cortex, materia cenusie din jurul emisferelor cerebrale care joaca un rol cheie in multe functii cognitive.

Savantii din Marea Britanie au aflat in cadrul testelor ca persoanele care sunt nascute in perioada normala de gestatie au avut structuri cerebrale asemanatoare cu cele ale adultilor in acele parti ale creierului. Expertii sustin ca acest fapt confirma ca legaturile cerebrale sunt bine dezvoltate de la nastere, anunta BBC.

Copii nascuti in mod prematur au mai putine conexiuni cerebrale intre talamus si cortex!

Pentru copiii nascuti prematur, savantii au descoperit mai putine conexiuni cerebrale intre talamus si cortex, insa mai multe cu o parte a cortexului lateral care joaca un rol in prelucrarea semnalelor faciale, ale buzelor, maxilarului, limbii si gatului.

Acestia sunt de parere ca asta ar putea fi explicata prin faptul ca acesti copii prematuri sunt alaptati la san sau cu biberonul mai mult decat copiii nascuti la timp.

Mai putina conectivitate in cortex poate sa joace un rol major in abilitatile cognitive care ar putea fi legate la acesti copii, mai tarziu in viata, de o frecventa mai mare a dificultatilor de concentrare si de relationare cu ceilalti oameni, spun cercetatorii britanici.

Pe de alta parte, savantii considera ca urmatorul pas este dat de intelegerea legaturii dintre aceste observatii si dificultatile de invatare, de concentrare si de socializare cu care un mare numar dintre acesti copii se confrunta atunci cand cresc.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Probleme date de nasterea prematura

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!