Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tratament meningita0 Comments

Publicat in:


Meningita reprezinta o inflamatie a meningelui, acea membrana care are rolul de a proteja creierul si maduva spinarii. Aceasta se umfla si provoaca simptomele specifice meningitei, cum ar fi dureri de cap care sunt insostite de febra si greturi cu sau fara varsaturi, dureri de gat, o stare de confuzie, dificultati de concentrare, stare de somnolenta, lipsa poftei de mancare sau chiar uneori convulsii.

Meningita

Meningita

Ce este meningita

Medicii spun ca meningita reprezinta o afectiune care este determinata de un virus, o bacterie sau o ciuperca, iar potrivit Care2.com, meningita poate fi virala, bacteriana sau fungica.

Meningita virala

Specialistii sustin ca meningita virala reprezinta forma mai usoara, insa mai raspandita, iar o mare parte a cazurilor sunt provocate de enterovirusuri. Totusi, exista si alte virusuri care pot afecta meningele, cum ar fi herpesul sau oreionul.

Medicii sustin ca meningita bacteriana este mai rara, dar mai grava. Aceasta boala se manifesta in clipa cand bacteriile ajung in vasele sanguine si apoi ajung la meninge.

Este foarte posibil ca bacteriile sa ajunga si direct la meninge in cazul in care ai o otita sau o sinuzita care se complica. Potrivit sursei citate, principala cauza de meningita bacteriana la sugari, copii si adulti este infectia cu pneumococ.

De asemenea, specialistii vorbesc despre faptul ca o alta cauza frecventa este infectia cu meningococ, care se produce cand bacteriile de la o infectie respiratorie patrund in sange si este o boala foarte contagioasa, mai ales printre adultii tineri.

Meningita: tratament

In plus, trebuie sa stiti ca Haemophilus si Listeria sunt alte doua bacterii vinovate pentru multe cazuri de meningita. O alta varianta a acestei afectiuni este meningita fungica, o forma mai rara, care nu se transmite de la o persoana la alta si afecteaza mai ales pe cei cu sistemul imunitar slabit.

Tratamentul meningitei depinde de cauza exacta. De pilda, meningita bacteriana se trateaza cu un antibiotic, insa din pacate, antibioticele nu sunt eficiente in meningita virala, care trece de la sine in cateva saptamani. Este bine sa te odihnesti, sa consumi cat mai multe lichide si sa iei medicamente la recomandarea unui medic specialist!

Preventie

Ca sa poti preveni aceasta afectiune, este necesar sa ai mare grija la igiena ta, sa te speli des pe maini, sa ai grija sa nu folosesti la comun pahare, tacamuri sau paie de baut.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Tratament meningita

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!