Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Atentie! Calendarul national de vaccinare s-a modificat0 Comments

Publicat in:


Calendarul national de vaccinare s-a modificat! Iata cum arata calendarul de vaccinare pentru anul 2015:

Calendar de vaccindare copii – 2015

Calendarul de vaccinare 2015

Calendarul de vaccinare 2015

In primele 24 de ore de la nastere se va face vaccinul hepatitic B (Hep B), in cadrul maternitatii.

Intre 2 si 7 zile de la nasterea copilului, se va realiza vaccinul de tip Calmette Guerrin (BCG). Realizarea acestuia se face in maternitate.

La varsta de 2 luni, bebelusului i se va administra vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B (DTPa-VPI-Hib-Hep. B). Acest vaccin va fiefectuat de catre medicul de familie/pediatru.
Totodata, se va putea realiza vaccinul pneumococic conjugat. Trebuie sa stiti ca vaccinul pneumococic conjugat va fi inclus in calendarul national de vaccinare in functie de fondurile disponibile.

La varsta de 4 luni, bebelusul va fi vaccinat cu vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B (DTPa-VPI-Hib-Hep. B) si vaccin pneumococic conjugat. La fel ca si la 2 luni, vaccinul pneumococic conjugat va fi inclus in calendarul national de vaccinare in functie de fondurile disponibile. Aceste vaccinuri se vor efectua de catre medicul de familie/pediatru.

La varsta de 11 luni, se va efectua vaccinul diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B (DTPa-VPI-Hib-Hep. B). Vaccinul pneumococic conjugat va fi inclus in calendarul national de vaccinare in functie de fondurile disponibile. Aceste vaccinuri se vor efectua de catre medicul de familie/pediatru.

La varsta de 12 luni, va trebui sa vaccinati bebelusul cu vaccinul rujeolic-rubeolic-oreion (ROR). Vaccinarea se va face de catre medicul de familie/pediatru.

La varsta de 5 ani, respectiv 7 ani, copilul va primi Vaccinul rujeolic-rubeolic-oreion (ROR), facut de catre medicul de familie.

Vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic (DTPa-VPI):
Copiii cu varsta de 6 ani care au in antecedentele vaccinale o doza de DTPa la 4 ani vor fi vaccinati cu VPI, iar cei care nu au in antecedentele vaccinale o doza de DPTa vor fi vaccinati cu DTPa-VPI.

Copiii cu varsta de 8 ani care au in antecedentele vaccinale o doza de DTPa la 4 ani vor fi vaccinati cu VPI in 2015 (copiii care nu au fost scolarizati in clasa pregatitoare). Vaccinul va fi facut de catre medicul de familie.

La varsta de 14 ani, medicul de familie va administra vaccinul diftero-tetanic pentru adulti/ vaccin diftero-tetano-pertussis acelular.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Atentie! Calendarul national de vaccinare s-a modificat

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!